Περιοδεία του Απ. Καλογιάννη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο


 Περιοδεία στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, επικεφαλής κλιμακίου υποψηφίων δημοτικών συμβούλων της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας» το οποίο αποτελούσαν οι Αγγέλα Δημότσιου, Ρίτσα Μπετσιμέα,  Ολγα Μίχου – Καραμπίνη και Πέτρος Παπαγεωργίου.

 Το κλιμάκιο συναντήθηκε με το διοικητή του νοσοκομείου κ. Ηλία Σκυλλάκο και τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων γιατρών και εργαζομένων στο Ιδρυμα.

Κατά τη διάρκεια των σχετικών συζητήσεων τονίστηκαν ιδιαίτερα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, λόγω της έλλειψης προσωπικού και των κλειστών κλινικών, καθώς όπως είναι γνωστό, μέσω του «Καλλικράτη», η αρμοδιότητα για τη λειτουργία τους περνάει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, παρά το γεγονός οτι οι πόροι της  μειώνονται σημαντικά!

Παράλληλα, επισημάνθηκαν τα αυξημένα ποσοστά καρκινοπαθειών που σημειώνονται στην περιοχή μας, πρόβλημα που επιτείνεται λόγω των αδυναμιών λειτουργείας της ογκολογικής και ακτινολογικής κλινικής του νοσοκομείου, αναγκάζοντας τους ασθενείς και τους συγγενείς τους να ταξιδεύουν ως τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, με ο, τι αυτό συνεπάγεται σε οικονομικό και, κυρίως, ψυχολογικό κόστος.

Εντωμεταξύ, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Λάρισας Απόστολος Καλογιάννης, εξέφρασε με δήλωσή του την κατηγορηματική του αντίθεση με τη βούληση της κυβέρνησης να εκχωρήσει σε ιδιωτικές εταιρείες το σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων, την περίοδο μάλιστα που ως χώρα είμαστε «με τη βούλα» στην τελευταία θέση μεταξύ των χωρών μελών της Ευρωπαικής Ενωσης αναφορικά με την καταπολέμηση της διαφθοράς!      

Προηγούμενο άρθρο Χωρίς θεραπεία αποσιδήρωσης οι ασφαλισμένοι στον ΟΠΑΔ ασθενείς
Επόμενο άρθρο ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ οικοΛΟΓΙΚΑ συμμετοχή στις εργασίες της συνάντησης Μανιταροφίλων Θεσσαλία