Παρέλαση, υπό βροχή και κρύο


Οι άσχημες καιρικές συνθήκες με τη συνεχή βροχόπτωση και την απότομη πτώση της θερμοκρασίας, ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του εορτασμού της επετείου του «Οχι» στη Λάρισα, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή.  Μάλιστα οι δυσμενείς συνθήκες, οδήγησαν τους αρμοδίους να αποφασίσουν να παρελάσουν μόνο οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες των σχολείων της πόλης και όχι τα σχολεία στο σύνολό τους, ενώ κανονικά πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων. Συνέπεια της βροχόπτωσης και της χαμηλής θερμοκρασίας χαρακτηρίζεται και η μειωμένη παρουσία του κόσμου στην παρέλαση.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά την ολοκλήρωση της παρέλασης , ο κ. Παπουτσής αναφέρθηκε στην επέτειο καθώς και στις προσκλήσεις και τα «όχι» που καλείται να πει σήμερα ο ελληνικός λαός.

Ειδικότερα, στις δηλώσεις του ο κ. Παπουτσής, σημείωσε τα εξής:

«Πέρασαν εβδομήντα χρόνια απο την ημέρα που ο περήφανος ελληνικός λαός, αποφάσισε να πει ένα μεγάλο «όχι» στον φασισμό που εξαπλώνονταν σ΄ ολόκληρη την Ευρώπη. Ηταν μια απόφαση ζωής, ήταν μια απόφαση που οδήγησε την Ελλάδα να αναγνωριστεί από την παγκόσμια κοινότητα, για την απόφαση να αγωνιστεί. Οι Ελληνες είμαστε περήφανος λαός. Το αποδεικνύουμε καθημερινά με τον αγώνα μας σήμερα, για να μεταφέρουμε τον ελληνικό πολιτισμό σ΄ ολόκληρη την οικουμένη, αλλά ταυτόχρονα να συμμετάσχουμε δημιουργικά στην οικοδόμηση της Ενωμένης Ευρώπης, με δυναμική οικονομία που να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των σύγχρονων καιρών. Το ίδιο συμβαίνει και σήμερα στην εθνική προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός, η κοινωνία, μαζί με την κυβέρνησή του και τον Ελληνα πρωθυπουργό. Λέμε ξανά «όχι» στην όποια εξάρτηση επιφυλάσσεται σε μια αδύναμη χώρα, λέμε ξανά «όχι» στην δυστυχία, στη φτώχεια και στην ανέχεια. Προσπαθούμε για το καλύτερο, δίνουμε ένα μεγάλο αγώνα και τον κερδίσουμε. Ναι υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα. Και οι Ελληνες είμαστε ένας λαός αισιόδοξος που ξέρει να κερδίζει τις μάχες. Θα κερδίσουμε και αυτή».

Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της έκθεσης Προβόπουλου, ο κ. Παπουτσής, τα εξής:

«Η αντίδραση είναι του ελληνικού λαού και της κοινωνίας, που αναγνωρίζεται από ολόκληρη την Ευρώπη, για να ξαναμπούμε στο δρόμο της ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Ο καθένας στη χώρα, απ΄όποια θέση και αν βρίσκεται μπορεί να κάνει προτάσεις. Αυτό που έχει σημασία είναι οι αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση, με τη στήριξη και την εντολή του ελληνικού λαού. Η εντολή είναι να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα που βρεθήκαμε».

Η προσπάθεια είναι μεγάλη, το πρόγραμμα είναι συνεκτικό και συγκεκριμένο, ενώ τα αποτέλεσματα είναι ορατά σε ό,τι αφορά στον έλεγχο των δημοσίων οικονομικών. Αυτό που προέχει τώρα είναι η ανάπτυξη και η κοινωνική δικαιοσύνη».

Ενώ για το εάν συμφωνεί με την προκήρυξη πρόωρων εκλογών, επισήμανε τα εξής:

«Συμφωνώ με την προσπάθεια να κερδίσουμε τη μάχη του μέλλοντος. Δεν κερδίζεται με συνεχείς εκλογές αλλά με συνεχή προσπάθεια».

*Οι εκδηλώσεις, ξεκίνησαν με την επίσημη Δοξολογία που τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου , χοροστατούντος του σεβ. Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο διευθυντής του 14ου Γυμνασίου κ. Νικ. Παύλου. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης και κατάθεσης στεφάνων από εκπροσώπους των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών καθώς και από συλλόγους της πόλης.

Προηγούμενο άρθρο Οι Υποψήφιοι του Συνδυασμού ‘Μένουμε Θεσσαλία οικο-ΛΟΓΙΚΑ’ προετοιμάζονται εντατικά…
Επόμενο άρθρο Η βοήθεια της Λάρισας στην Τανζανία