Ομιλία Απόστολου Παπατόλια στα Φάρσαλα


   Την Κεντρική του ομιλία στα Φάρσαλα πραγματοποίησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Απόστολος Παπατόλιας, όπου σε μία ιδιαίτερα μαζική συγκέντρωση πολιτών παρουσίασες τις βασικές προτεραιότητες του Προγράμματος της «Θεσσαλών Δύναμη»  για την περιοχή, τονίζοντας ιδιαίτερα την ανάδειξη των Φαρσάλων σε Κόμβο Πολιτιστικών Διαδρομών,  καθώς το μεγάλο πλεονέκτημα της περιοχής, όπως ανέφερε, είναι το πλούσιο πολιτιστικό , ιστορικό και αρχαιολογικό της  απόθεμα.

 «Η ιστορικότητα της περιοχής, συ συνδυασμό με το μυθολογικό κεφάλαιο «Αχιλλέας»  και  τα πλούσια αρχαιολογικά της  ευρήματα μπορούν  και πρέπει να αποτελέσουν τη βάση για την προσέλκυση αξιόλογης τουριστικής κίνησης στην περιοχή, που θα ενισχύσει το τοπικό εισόδημα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπατόλιας.

Αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στο πραγματικό  δίλημμα των Περιφερειακών εκλογών ,  τονίζοντας ότι στις 7 Νοεμβρίου οι Θεσσαλοί δεν θα αποφασίσουν για τον αν πρέπει ή όχι να φύγει το ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, αλλά για το ποιος είναι ο πιο άξιος να διοικήσει την Περιφέρεια, αξιοποιώντας τις τελευταίες ευκαιρίες ανάπτυξης για τη Θεσσαλία.

 Παράλληλα, ο κ. Παπατόλιας άσκησε έντονη κριτική στον ανθυποψήφιό του της ΝΔ, σημειώνοντας  χαρακτηριστικά πως ψήφος στον Κώστα Αγοραστό, σημαίνει ψήφος στο Γιώργο Αλογοσκούφη, στον άνθρωπο που «μαγείρεψε» τους πιο αναξιόπιστους προϋπολογισμούς για τη  χώρα μας και την οδήγησε στις «δαγκάνες του ΔΝΤ» και του μνημονίου.

Τέλος ανακοίνωσε τη δημιουργία Περιφερειακού Συμφώνου Αλληλεγγύης, μιας πιλοτικής δομής για τη στήριξη χαμηλοσυνταξιούχων, χαμηλόμισθων και  μικροεπαγγελματίων,  με παρεμβάσεις που συμβάλουν στην τόνωση της αγοραστικής τους δύναμης. «Επιχειρούμε να εξασφαλίσουμε σε αυτές τις ασθενείς ας κοινωνικές ομάδες, τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις ώστε να μπορέσουν να βιοποριστούν  με αξιοπρέπεια στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που μας επιβάλλει το ΔΝΤ», σημείωσε χαρακτηριστικά. Το Περιφερειακό Σύμφωνο Αλληλεγγύης αποτελεί μια ευρεία κοινωνική συμφωνία της Αιρετής Περιφέρειας  με όλους τους  Αναπτυξιακούς και επαγγελματικούς φορείς, αλλά κυρίως με τους Εμπορικούς Συλλόγους, ώστε να χορηγηθεί μια Ειδική Εκπτωτική Κάρτα σε χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και ανέργους για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης. 

Προηγούμενο άρθρο «Ψήφο στην Ενωτική από την πρώτη Κυριακή»!
Επόμενο άρθρο Απόσπασμα- κύρια σημεία ομιλίας Ε. Λιακούλη στα Φάρσαλα