Συνάντηση Με Ομάδες Παραγωγών


     Με ομάδες  παραγωγών της περιοχής Φαρσάλων συναντήθηκε ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας και  υποψήφιος Περιφερειάρχης  κ. Δημήτρης  Κουρέτας, επικεφαλής του συνδυασμού «Μένουμε Θεσσαλία Οικο-ΛΟΓΙΚΑ», σε αίθουσα του «ΑΙΓΛΗ Palace”, στα Φάρσαλα.

     Κατά  τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Κουρέτας αναφέρθηκε στις δυνατότητες που παρέχει η μερική αναδιάρθρωση των καλλιεργειών στην περιοχή  μέσω συμβολαιακής γεωργίας, με στροφή ιδιαίτερα στην καλλιέργεια αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, η οποία ευνοείται τόσο από τις κλιματολογικές συνθήκες όσο και από τα εδαφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής. Ιδιαίτερα στάθηκε σε δράσεις που δίνουν στα παραγόμενα προϊόντα  προστιθέμενη αξία, όπως η ήπια μεταποίηση (διάθεση  σε μικρές  «επώνυμες» συσκευασίες που αναδεικνύουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους και όχι χύμα διάθεση)   αλλά και η  παραγωγή  αιθέριων ελαίων -μέσω καθετοποίησης της διαδικασίας- για την αξιοποίηση  των οποίων ανέφερε μια σειρά  καινοτόμων ιδεών. Ακόμη αναφέρθηκε σε ήδη επιτυχημένες σχετικές δράσεις.

     Οι παραγωγοί άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις προτάσεις του πανεπιστημιακού και υποψήφιου περιφερειάρχη κ. Δ. Κουρέτα, εκφράζοντας την επιθυμία τους για συνέχιση των επαφών και μετά τις εκλογές. Ακολούθησε γόνιμος διάλογος.

      Στη συνάντηση παρέστη επίσης ο καθηγητής του τμήματος Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης  Γούσιος, ο οποίος αναφέρθηκε  στις δυνατότητες που παρέχει στους αγρότες της περιοχής η καλλιέργεια της αγριοαγκινάρας  ως ενεργειακού φυτού, σύμφωνα και με  αποτελέσματα έρευνας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας . 

    Τον κ. Δ. Κουρέτα συνόδευαν η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης για το νομό Λάρισας κ. Μαρία Καλέση και  οι υποψήφιοι περιφερειακοί  σύμβουλοι  Χρ.Θάνου, Κ. Τσίπης, Θ. Γεωργιάδης, Κ. Κούτσικος και Π.   

     Ακολούθως οι υποψήφιοι επισκέφτηκαν το κέντρο της πόλης, όπου συνομίλησαν και  αντάλλαξαν απόψεις με πολίτες και επαγγελματίες. 

  Επίσκεψη στο Γραμματικό Καρδίτσας

   Σε συνέχεια της πολύ ενδιαφέρουσας συνάντησης που είχε ο καθηγητής του τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας και  υποψήφιος Περιφερειάρχης  κ. Δημήτρης  Κουρέτας, επικεφαλής του συνδυασμού «Μένουμε Θεσσαλία Οικο-ΛΟΓΙΚΑ»  με ομάδες παραγωγών στα Φάρσαλα  ακολούθησε επίσκεψη παραγωγών και του κ. Κουρέτα στο Γραμματικό Καρδίτσας σε μονάδα  τυποποίησης αρωματικών φυτών.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη στην Αγιά
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη στο ΕΘΙΑΓΕ και ΙΧΤΕΛ