Επίσκεψη στο ΕΘΙΑΓΕ και ΙΧΤΕΛ


    Το Εθνικό ίδρυμα Αγροτικών Ερευνών (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.)   και το Ινστιτούτο Χαρτογράφησης Εδαφών (ΙΧΤΕΛ) επισκέφθηκε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας , επικεφαλής του συνδυασμού  «ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ οικο-ΛΟΓΙΚΑ»,  Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κος Δημήτρης Κουρέτας, σε συνέχεια των επαφών του με φορείς του αγροτοδιατροφικού τομέα,  συνοδευόμενος από την υποψήφια αντιπεριφερειάρχη για το νομό Λάρισας κ. Μαρία Καλέση και υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού.

     Κατά την επίσκεψη αναπτύχθηκε γόνιμος διάλογος για τις δραστηριότητες των ΕΘΙΑΓΕ και ΙΧΤΕΛ και τη σημαντική δουλειά που γίνεται στον τομέα της αγροτικής έρευνας και των εδαφολογικών μελετών και την αναγκαιότητα συνέχισής της, σε συνδυασμό και με τις νέες τάσεις στον αγροτοδιατροφικό τομέα.. Ακόμη τονίστηκε η  σημασία της διαπίστευσης των εργαστηρίων των υπηρεσιών,  με την οποία διασφαλίζεται η αξιοπιστία των πραγματοποιούμενων ελέγχων.

  Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κος Δ. Κουρέτας, το ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε. έχει να επιδείξει ένα πάρα πολύ σημαντικό έργο στην αγροτική έρευνα με τη δημιουργία & συνεχή βελτίωση πολλών ποικιλιών & φυλών,  που έχουν συμβάλλει τα μέγιστα τόσο στην συνέχιση της αγροτικής & πολιτιστικής μας παράδοσης όσο και στην ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της χώρας μας. Δυστυχώς όμως,  η πολιτική των τελευταίων χρόνων από τις εκάστοτε κυβερνήσεις έχει οδηγήσει σε οικονομικό μαρασμό και στην απαξίωση του Ιδρύματος που περιορίζεται σε απλές διοικητικές και γραφειοκρατικές διεκπεραιώσεις τη στιγμή που απαιτείται περισσότερο από ποτέ να ενισχυθεί τόσο ο ρόλος του όσο και οι δραστηριότητές του για μία αειφορική ανάπτυξη με τοπικούς πόρους και μέσα.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Με Ομάδες Παραγωγών
Επόμενο άρθρο «Κάτω τα χέρια από τα Κ.Α.Π.Η. – Γιατί δεν μιλάνε Αγοραστός και Παπατόλιας;»