«Αγωνιζόμαστε για την Ποιότητα Ζωής των Θεσσαλών»


 Το κυρίαρχο ζητούμενο από τις αιρετές Αυτοδιοικητικές Αρχές είναι η διαρκής βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Εξάλλου, η ίδια η εγγύτητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με το τοπικό πολιτικό σώμα υπαγορεύει και επιτάσσει την ανάληψη έργων και την διαχείριση δράσεων που βελτιστοποιούν την καθημερινότητα του πολίτη

 Συνεπώς, η ορατή υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, η εναέρια ρύπανση, η πυκνή δόμηση, το κυκλοφοριακό άγχος, η έλλειψη πρασίνου και ελευθέρων χώρων αποτελούν αναμφισβήτητα καίρια καθημερινά προβλήματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης από τους ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού.

Η αναζωογόνηση των αστικών κέντρων είναι μια αδήριτη αναγκαιότητα, έναντι της οποίας η συνεργασία Δήμων και Περιφέρειας μπορεί να επιφέρει θετικά αποτελέσματα. Η συνεργασία, μάλιστα, αυτή είναι επιβεβλημένη, καθώς η έλλειψη πόρων ρίχνει βαριά την σκιά της στην υλοποίηση προγραμμάτων που αποσκοπούν στην βιώσιμη ανάπτυξη, στην ποιότητα ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος.

Ποιότητα ζωής, όμως, πρέπει να υπάρξει και στον αγροτικό χώρο. Οι κάτοικοι της υπαίθρου, με την ευρεία εύνοια, πρέπει να συγκρατηθούν στις πατρογονικές τους εστίες, για να μην ερημώσουν τα χωριά και οξυνθούν φαινόμενα αστυφιλίας με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες.

Έτσι, ο κάτοικος της υπαίθρου πρέπει να διαθέτει στοιχειώδεις τουλάχιστον ανέσεις, που θα του προσφέρουν την δυνατότητα να δημιουργήσει και να μεγαλώσει την οικογένειά του στα πατρικά χώματα.

Γι’ αυτόν τον λόγο, εξάλλου, οι «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» είναι αποφασισμένοι να διεκδικήσουν από την Πολιτεία ειδικά προγράμματα ανάπτυξης των ορεινών όγκων της Θεσσαλίας, έτσι ώστε να έρθει στην επιφάνεια το αναπτυξιακό δυναμικό της «ξεχασμένης» υπαίθρου και να ενισχυθεί το εισόδημα των κατοίκων της.

Τέλος, ειδική μέριμνα πρέπει να υπάρξει για την διασφάλιση μιας ανεκτής ποιότητας ζωής και στα θεσσαλικά νησιά. Οι κάτοικοι των Σποράδων δεν πρέπει να αισθάνονται ως «απομονωμένοι παρίες», αλλά να συμμετέχουν ισότιμα στο Θεσσαλικό κοινωνικό γίγνεσθαι. Λειτουργικές υποδομές υγείας, παιδείας, πολιτισμού, άθλησης και μεταφορών – επικοινωνιών θα αναζωογονήσουν τον νησιωτικό κοινωνικό ιστό και θα ενδυναμώσουν το αναπτυξιακό αποτύπωμα των Σποράδων στο σύνολο της Θεσσαλικής οικονομίας.

Εν κατακλείδι, οι «Ελεύθεροι Θεσσαλοί» θα αγωνισθούν για την συγκρότηση ενός περιφερειακού στρατηγικού σχεδιασμού, που θα αναπτύσσει και θα υλοποιεί προγράμματα και δράσεις προσανατολισμένες στην κάλυψη και επίλυση των καθημερινών αναγκών του πολίτη, έτσι ώστε να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στις επιμέρους τοπικές κοινωνίες και να γίνει η Θεσσαλία μια αξιοβίωτη χωρική οντότητα.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη υποψηφίων του συνδυασμού «ΜΕΝΟΥΜΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑ οικο-ΛΟΓΙΚΑ» στη Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Οι Γυναίκες Στο Πλευρό Του Γιώργου Πασχόπουλου