Συνδιάσκεψη για τις αιρέσεις στη Λάρισα


 Παρουσία πολλών αρχιερέων και εκπροσώπων των πατριαρχείων, άρχισε  στη Λάρισα, στην αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας η 22η Πανορθόδοξος Συνδιάσκεψη για θέματα αιρέσεων και παραθρησκείας, υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, δέκα χρόνια μετά την προηγούμενη, που είχε γίνει στο ΤΕΙ Λάρισας.

 Το θέμα της είναι «Μορφές και εκφράσεις του σύγχρονου αποκρυφισμού» και είναι συνέχεια πρωτοβουλίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, που ξεκίνησε προ εικοσαετίας, για θέματα της σύγχρονης και ποικιλόμορφης πλάνης, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου.

Αγιασμό τέλεσε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και στη συνέχεια ο μητροπολίτης Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Μελέτιος χαιρέτισε εκ μέρους της ΑΘΠ Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου. Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων και άλλων πατριαρχείων, που ανέγνωσαν μηνύματα των προκαθημένων. Το χθεσινό πρόγραμμα της πρώτης ημέρας της τριήμερης συνδιάσκεψης ολοκληρώθηκε με δύο εισηγήσεις: Του αρχιμανδρίτη π. Θεοφίλου Λεμοντζή με θέμα «Θεοσοφία. Σύνοψη του αρχαίου αποκρυφισμού και έκφραση του σύγχρονου» και του πρωτοπρεσβύτερου π. Ιωάννου Ζώτου με θέμα «Ο πνευματισμός και η σύγχρονη εξέλιξη του (Channelling).

Στην έναρξη της συνδιάσκεψης παρέστησαν ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός, η έπαρχος Ελασσόνας κ. Μαρία Μαμάρα, οι δήμαρχοι Λαρισαίων κ. Κων. Τζανακούλης και Αμπελώνα κ. Αθαν. Χρυσοβέργης, ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, ο μητροπολίτης Λεοντοπόλεως του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας κ. Διονύσιος, οι μητροπολίτες Σιατίστης κ. Παύλος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Κυδωνίας κ. Δαμασκηνός, Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος, Ελασσόνας κ. Βασίλειος, Σερρών κ. Θεολόγος, μεγάλη μερίδα κληρικών διαφόρων βαθμίδων και λαϊκοί. Η συνδιάσκεψη συνεχίζεται σήμερα και θα ολοκληρωθεί αύριο το μεσημέρι.

Προηγούμενο άρθρο Κατάληψη για τις ελλείψεις
Επόμενο άρθρο «Ουσιαστική αύξηση των αρμοδιοτήτων»