Συνεργασία με την Ε.Ε. σε θέματα ΕΣΠΑ για τις Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου


 Συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα προόδου υλοποίησης του ΕΣΠΑ, θα έχουν  τις επόμενες ημέρες στη Λάρισα οι  Περιφέρειες Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου.

 Οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν διαδοχικά, στην  αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010 για τις Περιφέρειες  Στερεάς Ελλάδας και Ηπείρου και την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010 για την Περιφέρεια Θεσσαλίας,  με τη συμμετοχή εκ μέρους της Ε.Ε. του αρμόδιου  για την παρακολούθηση του ΕΣΠΑ στη χωρική ενότητα Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου κ. Αργ. Πισιώτη και εκπροσώπων  των  Διαχειριστικών Αρχών των τριών περιφερειών.

Οι συναντήσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Ετήσιας Διάσκεψης των Προέδρων των Επιτροπών Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών  Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ που θα πραγματοποιηθεί στον προσεχή Δεκέμβριο στην Αθήνα. Στόχος είναι να διαπιστωθεί η πρόοδος που έχει επιτευχθεί αλλά και τα σημαντικότερα προβλήματα στην υλοποίηση των Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

 Στην ατζέντα των θεμάτων των τεχνικών συσκέψεων περιλαμβάνονται συγκεκριμένα,   θέματα σχετικά με την παρακολούθηση της οικονομικής υλοποίησης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ ανά άξονα, την πρόοδο υλοποίησης φυσικού αντικειμένου, τα μεγάλα έργα, τις κρατικές ενισχύσεις, τους  χρηματοδοτικούς  μηχανισμούς   Jeremie και Jessica  καθώς και η παρουσίαση της νέας στρατηγικής για την πολιτική συνοχής «Ευρώπη 2020».

Προηγούμενο άρθρο Ο Πάγκαλος «έκαψε» τους Αυτοδιοικητικούς του ΠΑΣΟΚ
Επόμενο άρθρο “Υπεκφεύγει η υπουργός να τοποθετηθεί για τον Αχελώο”