Την αποφασιστικότητα της περιφέρειας Θεσσαλίας όσο και του ιδίου προσωπικά να καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε να δοθεί προοπτική στην μελισσοκομία που αποτελεί ένα κομβικό παράγοντα του πρωτογενούς αλλά και του αγροδιατροφικού τομέα , εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. ΔημήτρηςΚουρέτας στο χαιρετισμό που απηύθυνε στο Πανελλήνιο Συνέδριο Μελισσοκομίας που ξεκίνησε σήμερα τις εργασίες του στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST στη Λάρισα. Αφού αναφέρθηκε στα βασικά προβλήματα των παραγωγών με κυρίαρχα το κόστος παραγωγής αλλά και τις ελληνοποιήσεις, τόνισε ότι μόνη λύση αποτελεί η καθιέρωση σήματοςποιότητας.
«Η διεθνοποιημένη αγορά έχει οδηγήσει την πρωτογενή παραγωγή σε μια κατεύθυνση συμπίεσης του κόστους, κυρίως μέσα από πρακτικές μη ασφαλούς παραγωγής και αναζήτησης πρώτων υλών που εξυπηρετούν την μαζική βιομηχανία τροφίμων. Η Ελλάδα, σαν μια περιοχή πρωτογενούς παραγωγής, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί με όρους μαζικής φτηνής, παραγωγής, γιατί το μέγεθός της δεν επιτρέπει την μετάβαση σε τέτοιου είδους εκμεταλλεύσεις» τόνισε ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε : «Στόχος μας είναι να διαφοροποιήσουμε το ελληνικό μέλι αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Το μέλι Πεύκου πχ όπως είπε είναι ένα προϊόν με αξιόλογες ιδιότητες και που θα μπορούσε να αποτελεί για τον Έλληνα μελισσοκόμο ότι και το ακριβότερο μέλι στον κόσμο, το μέλι Manouka της Νέας Ζηλανδίας». Πρέπει ,πρόσθεσετέλος να σκεφτούμε ως καταναλωτές .Η νοθεία υπήρχε υπάρχει και θα υπάρχει , δεν γίνεται να λειτουργούμε μόνο ως μηχανισμοί ελέγχου.Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Γεώργιος Στρατάκος .
Το συνέδριο ,το οποίο διοργάνωσαν ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Λάρισας σε συνεργασία με τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Έβρου «Η Κυψέλη» υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης , απασχόλησε εκτενώς το θέμα των ελληνοποιήσεων,κυρίως το νομοθετικό κενό που υπάρχει με αποτέλεσμα το νοθευμένο μέλι κυρίως από την Κίνα να πωλείται ως ελληνικό, το κόστος παραγωγής αλλά και τα προβλήματα από την κλιματική αλλαγή μετά και τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη ο κλάδος από τον Daniel στη Θεσσαλία και τις πυρκαγιές στον Έβρο.