Ειδήσεις

Τη μνήμη του Μαρίνου Αντύπα τίμησε ο Δήμος Τεμπών


Την Κυριακή 24 Μαρτίου, μετά την Κυριακιάτικη λειτουργία, στο χώρο του μνημείου Μαρίνου Αντύπα στον Πυργετό, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον ιερέα του χωριού, π. Αλέξανδρο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη, τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Τσέτσιλα, τον Διοοκητή του Αστυνομικού Τμήματοας Τεμπών κ. Πρόδρομο Χαρισμανίδη, τον Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας κ. Θανάση Λαϊνα, τον Πρόεδρο Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού κ. Θανάση Ευθυμίου, την εκπρόσωπο του Συλλόγου Γυναικών Πυργετού κα Αφροδίτη Κολλάτου, την εκπρόσωπο του Μορφωτικού Συλλόγου κα Γεωργία Σούκου και τον Αντιπρόεδρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων κ. Ευαγγελινό Μιχελή.
    Στη συνέχεια στην πλατεία “Βάιος Μαλλιάρας” πραγματοποιήθηκαν, σύντομος χαιρετισμός του Δημάρχου κ. Μανώλη, για τον Μαρίνο Αντύπα μίλησε ο Αντιπρόεδρο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων κ. Ευαγγελινός Μιχελής και τα χορευτικά του Μορφωτικού Συλλόγου Πυργετού και της φιλοξενούμενης Αδελφότητας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.    
Την ευθύνη της εκδήλωσης είχε η βιβλιοθηκονόμος του δήμου Τεμπών κα  Χάιδω Πανταζή.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης μεταξύ άλλων τόνισε: 
“Σήμερα τιμούμε τον άνθρωπο που άφησε την πατρίδα του την Κεφαλονιά και την επιστήμη του για να έρθει στον τόπο μας  και να αγωνιστεί για το δίκαιο των εργατών της γης. Η σημερινή ημέρα, ελπίζουμε να αποτελέσει όχι μόνο μέρα μνήμης και θύμισης των γεγονότων, αλλά και αφορμή για να προχωρήσουμε και να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. 
Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τους αγρότες  και δη τους αγρότες  της Θεσσαλίας, πρέπει όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να συνδράμουμε έτσι ώστε ο αγροτικός κόσμος να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του και να  παραμείενι στον τόπο που γεννήθηκε, που μεγάλωσε, που έφτιαξε την περιουσία του. Το οφείλουμε στον Αντύπα που έσπειρε το σπόρο της αντίστασης στην αδικία.Το οφείλουμε στους Θεσσαλούς αγρότες που ξεσηκώθηκαν ενάντια στην αδικία στις 6 του Μάρτη του 1910. 117 χρόνια μετά βρισκόμαστε εδώ για να μην λισμονούμε οι μεγαλύτεροι και να γνωρίσει η νέα γενιά, τα πόσα οφείλει σε αυτούς που εξεγέρθηκαν ενάντια στην αδικία….” 
Προηγούμενο άρθρο Ο Δήμος Κιλελέρ τίμησε στη Νίκαια το νεκρό αγρότη Αποστόλη Μπατάλα που έπεσε στην εξέγερση του 1910
Επόμενο άρθρο Θανάσης Νασιακόπουλος: Με αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη οφείλουμε να πορευτούμε για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ελλάδας