«Προκαλούν Αγοραστός και Παπατόλιας με πολυδάπανες προεκλογικές καμπάνιες»


 Ο κόσμος στην Θεσσαλία, όπως συμβαίνει και σε ολόκληρη την χώρα, βιώνει μια οδυνηρή οικονομική πραγματικότητα. Οι νεόπτωχοι καθημερινά αυξάνονται, οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται, οι ενεργειακά πένητες εμφανίζονται σε κατάσταση πλήρους ένδειας, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις συντρίβονται από τους μεσάζοντες, τα καρτέλ και το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες βάζουν «λουκέτα», οι δανειολήπτες πνίγονται και, γενικά, η πλειονότης των οικογενειακών προϋπολογισμών δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις τρέχουσες καθημερινές ανάγκες.

 Παρόλα αυτά, όμως, οι «μικροί Θεσσαλοί Πρωθυπουργοί», Αγοραστός και Παπατόλιας, σφυρίζουν αδιάφορα και, ανερυθρίαστα, συνεχίζουν το προεκλογικό τους βιολί, με υπερπολυτελή εκλογικά κέντρα, με πανάκριβα τηλεοπτικά σποτάκια, με υπερμεγέθεις καταχωρήσεις στον Τύπο, με αθηναϊκές εταιρίες επικοινωνιολόγων και με προεκλογικό υλικό δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Με άλλα λόγια, όταν η κοινωνία πένεται, ο δήθεν «αντιμνημονιακός» κ. Αγοραστός και ο «μνημονιακός» κ. Παπατόλιας προκαλούν με την συμπεριφορά τους την λογική και την ευαισθησία των Θεσσαλών, καθόσον αντιμετωπίζουν τον πολίτη ως ανυποψίαστο ιθαγενή που μπορούν να διαβουκολήσουν με προεκλογικά «μπιχλιμπίδια» και με στημένες «εικονικές πραγματικότητες».

Ευλόγως, λοιπόν, ρωτούν οι Θεσσαλοί: «Που βρήκαν τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ο Αγοραστός και ο Παπατόλιας, για να κάνουν, ομολογουμένως με μεγάλη δόση αυταρέσκειας, τις δαπανηρότατες προεκλογικές τους εκστρατείες;».

Στο ερώτημα αυτό θα απαντήσουν οι υποψήφιοι «μικροί Πρωθυπουργοί» της Θεσσαλίας; Δεν νομίζουμε ότι διαθέτουν το σθένος της απάντησης. Θα προτιμήσουν, μάλλον, την σιωπή, για να αποκρύψουν τα «μαύρα»

Γι’ αυτό, όμως, στο τέλος, θα τους «μαυρίσει» και ο αγανακτισμένος Θεσσαλός πολίτης. Δεν θα τους σώσουν ούτε τα χιλιάδες ευρώ, ούτε οι πολυδάπανες προεκλογικές εκστρατείες, ούτε η εικονική πραγματικότητα που μεθοδικά προβάλλουν. Στο τέλος, μάλλον, θα τους καταπιεί η «μαύρη κάλπη», για να απαλλαγούμε από αυτούς και την «Ανώνυμη Εταιρία ΠΑΣΟΚ – ΝΔ» που αντιπροσωπεύουν.

Προηγούμενο άρθρο «Περικοπές στα Προγράμματα του ΟΕΚ»
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση του συνδυασμού «Μένουμε Θεσσαλία οικο- λογικά»