Επισκέψεις συνδυασμού ««μένουμε Θεσσαλία οικο-λογικά»


       Με τον Πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Ντίνο  Διαμάντο και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής καθώς και εκπροσώπους των διοικήσεων κλαδικών συλλόγων των μηχανικών συναντήθηκαν ο  καθηγητής του  Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και υποψήφιος Περιφερειάρχης  κ. Δημήτρης  Κουρέτας,  επικεφαλής του συνδυασμού «Μένουμε Θεσσαλία Οικο-ΛΟΓΙΚΑ»  και η  υποψήφια αντιπεριφερειάρχης για το νομό Λάρισας κ. Μαρία Καλέση, χημικός μηχανικός και μέλος του ΤΕΕ, συνοδευόμενοι από τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους  Σωτηρίνα  Μακρή και Θωμά Γεωργιάδη.   

        Κατά τη συνάντηση  αναπτύχθηκε εποικοδομητική και ευρεία συζήτηση για μια σειρά θεμάτων, όπως  ο θεσμός της νέας αιρετής περιφέρειας,  η προστασία του περιβάλλοντος, η  βιώσιμη ανάπτυξη, η βέλτιστη διαχείριση των υδάτων σε συνδυασμό με την  αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα, ο ενεργειακός τομέας , η ανάπτυξη ενός άλλου μοντέλου στον τουρισμό, η προώθηση της καινοτομίας, η αναγκαιότητα σύμπραξης  του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας  με τους φορείς, όπως το Τεχνικό Επιμελητήριο, σε κοινές δράσεις   στους παραπάνω τομείς με σκοπό τη δυναμική αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας. 

     Ακόμη ο  κ. Δ.  Κουρέτας και η κ. Μ . Καλέση,  συνοδευόμενοι από τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο κ. Κυρ. Τσίπη  επισκέφθηκαν τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Διεύθυνση Περιβάλλοντος, Διεύθυνση Προγραμματισμού, Διαχειριστική Αρχή κ.α) όπου συνομίλησαν με  τα στελέχη και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών και ενημερώθηκαν για θέματα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και για τις ευκαιρίες αλλά και τα προβλήματα του νέου  θεσμού  της  αιρετής περιφέρειας, ενώ παράλληλα εξέθεσαν τις  βασικές αρχές  του προγράμματος του συνδυασμού τους.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση του συνδυασμού «Μένουμε Θεσσαλία οικο- λογικά»
Επόμενο άρθρο Ο Κώστας Αγοραστός σε εντυπωσιακή συγκέντρωση στη Λάρισα