Ειδήσεις

Ο Γεώργιος Ναπ. Ρούντας με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων


Ο Αντιπρόεδρος του Δημοκρατικού και Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ και Βουλευτής Λάρισας Γεώργιος Ναπ. Ρούντας είχε την ευκαιρία να βρεθεί και να συνομιλήσει με μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων.

Στην πολύ όμορφη συνάντηση που έγινε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και φιλικό κλίμα ο βουλευτής άκουσε με προσοχή τα χρόνια αιτήματα και τα προβλήματα των πολυτέκνωντους οποίους, όμως, η ελληνική πολιτεία θα έπρεπε να στηρίζει ουσιαστικά αντί να τους διώκει, αφενός μεν διότι το επιτάσσει το Σύνταγμα της Ελλάδος, αφετέρου δε διότι αποτελούν δημογραφικό πυλώνα της πατρίδας μας.

Κυριότατα, κατά κοινή μεταξύ των δύο μερών διαπίστωση,πέρα από μικρές και μάλλον σπασμωδικές ρυθμίσεις, πολλές υποσχέσεις και μεγάλα λόγια, δεν υπάρχει δημογραφική πολιτική.

Η σύγχρονη πολύτεκνη οικογένεια διαβιεί σε ένα περιβάλλον που δεν χαρακτηρίζεται από σταθερότητα και θεσμική κατοχύρωση σε βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Υπάρχει σημαντική δυσκολία στην εύρεση στέγης, ο ΕΝΦΙΑ είναι δυσβάσταχτος και η φορολογική αντιμετώπιση έχει σίγουρα περιθώρια βελτίωσης.

Το αυξημένο κόστος διαβίωσης χρήζει άμεσης αντιμετώπισης με γενναία αύξηση της οικονομικής βοήθειας χωρίς εισοδηματικά κριτήρια.

Ας ληφθεί υπόψη, ακόμη, ότι στις πολύτεκνες οικογένειες το δυσβάσταχτο των εξόδων που προκύπτουν από τηνμη παρεχόμενη δυνατότητα μεταγραφής των φοιτητών παιδιών τους, οδηγεί δυστυχώς ορισμένα από αυτά στο να ματαιώσουν τις σπουδές τους!

Ας σημειωθεί ότι το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ, αφουγκραζόμενο τα προβλήματα και τις ανησυχίες του ελληνικού λαού για το δημογραφικό πρόβλημα, κατέθεσε στη Βουλή διά μέσου της βουλευτού Β1 Βορείου Τομέα Αθηνών κας Ασπασίας Κουρουπάκη σχετική ερώτηση με αρ. πρ. 4681/13-5-2024, προκειμένου να δεσμευτεί γραπτώς η κυβέρνηση ότι δεν θα επαναφέρει προς ψήφιση το άρθρο 69 του τρέχοντος ν/σ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας το οποίο αποτελεί θρυαλλίδα στα θεμέλια της ελληνικής οικογένειας και το οποίο προσβάλλει ευθέως τις οικογένειες με ΑΜΕΑ τους τριτέκνους και τους πολυτέκνους.

Το Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα ΝΙΚΗ στέκεται αρωγός στην τιμημένη και βαλλόμενη ελληνική πολύτεκνη οικογένεια.

 

Γεώργιος Ναπ. Ρούντας

Αντιπρόεδρος Δημοκρατικού και Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ

Βουλευτής Λάρισας

 

Προηγούμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των Κομματικών Οργανώσεων καλλιτεχνών και επισιτισμού Λάρισας
Επόμενο άρθρο Καμία παραχώρηση του οικοπέδου για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Εργατικού Κέντρου