Ειδήσεις

Συνέντευξη Τύπου των Τομεακών Επιτροπών Πόλης και Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ με αφορμή την κεντρική συγκέντρωση στη Λάρισα την Παρασκευή 31 Μάη


Συνέντευξη Τύπου των Τομεακών Επιτροπών Πόλης και Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ  δόθηκε με αφορμή την κεντρική συγκέντρωση στη Λάρισα την Παρασκευή 31 Μάη19:30, στην Κεντρική ΠλατείαΤη συνέντευξη έδωσαν ο Αλέξης Ζορμπάς γραμματέας της Τ.Ε Λάρισας του ΚΚΕ  και ο Σπήλιος Παναγιώτης μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ

Σπάμε τα δεσμά της ΕΕ!!!

με ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό για πανευρωπαϊκή αντεπίθεση!!!

Οι Τομεακές Επιτροπές Πόλης και Υπαίθρου Λάρισας του ΚΚΕ, καλούμε του εργαζόμενους, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ανέργους, τους σπουδαστές, τους μαθητές, τον λαό και την νεολαία της περιοχής μας, σε στήριξη του ΚΚΕ, σε συμπόρευση με το Κόμμα μας, σε ενίσχυση μέσα από την ψήφο τους και στους δρόμους του αγώνα. Καλούμε τον λαό και την νεολαία της πόλης μας, να δώσει δίπλα στο Κόμμα μας τη μάχη για να ενισχυθεί το ΚΚΕ, να δώσει ώθηση στην ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, πολιτική που με συνέπεια προωθούν η μία μετά την άλλη κάθε κυβέρνηση, πολιτική που εκπορεύεται από την ΕΕ, πολιτική την οποία ο λαός μας βρίσκει απέναντι του σε κάθε πτυχή της ζωής τους.

 

Καλούμε το λαό και την νεολαία της πόλης μας σε μαζική συμμετοχή στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ, την Παρασκευή 31 Μαΐου, στις 19:30, στην Κεντρική Πλατεία.

  • Ομιλητής θα είναι ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
  • θα απευθύνει χαιρετισμό ο Ανέστης Τσουκαράκης, Συνταγματάρχης εν αποστρατεία, πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.Σ., υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ.

            Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην συνεστίαση που θα ακολουθήσει, την ίδια ημέρα μετά την συγκέντρωση, στις 21:30, στο κτήμα Δριστέλλα, όπου θα πραγματοποιηθεί λαϊκό γλέντι με τους: Πάνο Κράια, Βαγγέλη Τσιαπλέ, Γιάννη Κατσιανούλη, Θέμη Σαμαντζή.

 

Καλούμε το λαό και την νεολαία της περιοχής μας

να ψηφίσει όπως αγωνίζεται!!!

Οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας, όπως και όλο το Κόμμα μας, διεξάγουμε όλους αυτούς τους μήνες μία πλατιά πολιτική συζήτηση με τον λαό της περιοχής. Αυτό σε συνδυασμό με τους μεγάλους αγώνες που έγιναν και γίνονται στην περιοχή μας για τα εκρηκτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο λαός και η νεολαία. Αγώνες στους οποίους οι κομμουνιστές κατέθεσαν όλες τις δυνάμεις τους στην προσπάθεια οργάνωσης της εργατικής λαϊκής πάλης.

  • Στους συγκλονιστικούς αγώνες του λαού και της νεολαίας της πόλης μας, για να μην συγκαλυφθεί το έγκλημα των Τεμπών, διεκδικώντας παράλληλα ασφαλείς μεταφορές. Ένα έγκλημα που όπως φώναξαν χιλιάδες λαού στην πόλη μας “έχει Ιστορία”.

Ιστορία που εδράζεται στην πολιτική ιδιωτικοποίησης των σιδηροδρόμων, λειτουργίας με όρους αγοράς, με το κριτήριο κόστους – οφέλους. Πολιτικές που έχουν φαρδιά πλατιά την σφραγίδα της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ κ.α., που υλοποιούν την εγκληματική πολιτική που μαζί συναποφασίζουν στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου.

  • Στους αγώνες του λαού της πόλης για την αποζημίωση στο 100% των ζημιών από τις πλημμύρες, την αναπλήρωση του λαϊκού εισοδήματος, στην υλοποίηση έργων υποδομής – προστασίας από τις πλημμύρες και τα φυσικά φαινόμενα.
  • Στους μεγαλειώδεις αγώνες των αγροτών για να μπορούν να συνεχίσουν να καλλιεργούν τη γη τους και να ζούνε από την εργασία τους, ενάντια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, στους σχεδιασμούς ΕΕ – κυβέρνησης – Περιφέρειας, στα “master plan” της HVA.
  • Στους αγώνες των εργαζομένων για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, μέτρα προστασίας της ζωής τους, ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα με την 6 ήμερη και 7 ήμερη εργασία, τα 13ωρα, ενάντια στην εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών της ΕΕ, τις οποίες εφαρμόζουν η μία μετά την άλλη ελληνικές κυβερνήσεις.
  • Στους αγώνες των σπουδαστών ενάντια στο νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά πανεπιστήμια, που επιπλέον θέτει ακόμα περισσότερο το κριτήριο λειτουργίας με όρους αγοράς στη λειτουργία των Δημοσίων Πανεπιστημίων. Ενάντια στις κατευθύνσεις της ΕΕ, της κυβέρνησης, των αστικών κομμάτων που θεωρούν πρόοδο,
  • Στους αγώνες του λαού και της νεολαίας της περιοχής μας, ενάντια στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας μας στην πολεμική σύγκρουση ΝΑΤΟ – Ρωσίας στην Ουκρανία που όλο και κλιμακώνεται, στην γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού, στη μέση Ανατολή που βρίσκεται ήδη στις φλόγες του πολέμου.
  • Εμπλοκή στην οποία η ΕΕ είναι με πολύ βαθιά χωμένη, ενώ ετοιμάζεται για γενικευμένη πολεμική σύγκρουση, με τους λαούς να πληρώνουν σε χρήμα και αίμα.
  • Εμπλοκή με την οποία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Ελληνική Λύση συμφωνούν…
  • Εμπλοκή που γίνεται για λογαριασμό των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, εφοπλιστικών, ενεργειακών και άλλων…
  • Εμπλοκή στην οποία η πόλη μας είναι “χωμένη” με τα μπούνια, με τους ΝΑΤΟϊκά Drones στην 110 Πτέρυγα μάχης, με το Ευρωστρατηγείο στην 1η Στρατιά που έχει τη διοίκηση της επιχείρησης “Aspides” στην μέση Ανατολή.
  • Εμπλοκή που ο λαός μας σήμερα πληρώνει πολύ ακριβά σε χρήμα -αν αναλογιστούμε μοναχά ότι η φρεγάτα Ύδρα κοστίζει 500 χιλ. Ευρώ την ημέρα για να μπορεί να επιχειρεί στην μέση Ανατολή- αύριο μπορεί να το πληρώσουμε σε αίμα.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία της πόλης, να αντιπαλέψει με την ψήφο και την αγωνιστική στάση του, τη στρατηγική και τις πολιτικές που γεννά αυτά και πολλά άλλα δεινά για τη ζωή του!!!

  • Στρατηγική και πολιτικές που ενιαία ψηφίζουν και προωθούν τα αστικά Κόμματα. Ας αναλογιστούμε μοναχά, ότι παρά τις “κοκορομαχίες” στην Βουλή και στα τηλεοπτικά πάνελ, τις επί μέρους διαφοροποιήσεις που κύρια αφορούν ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα πάρουν μεγαλύτερο ή μικρότερο κομμάτι της πίτας. Στα ΜΕΓΑΛΑ, στα ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ, στα ΣΧΕΔΙΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ στο λαό και στην νεολαία συμφωνούν.
  • Ας αναλογιστούμε για παράδειγμα ότι το ευρωκοινοβούλιο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, έχουν τοποθετηθεί με την ίδια ψήφο στο 70% των ψηφοφοριών! Ενώ η Ελληνική Λύση έχει ψηφίσει ότι και η ΝΔ στο 54% των ψηφοφοριών!
  • Ας αναλογιστούμε ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση, Πλεύση Ελευθερίας, όλοι τους συγκλίνουν και κανένας δεν αμφισβητεί τις “ιερές αγελάδες” του Ταμείου Ανάκαμψης, του Συμφώνου Σταθερότητας, της ΕυρωΝΑΤΟϊκής πολεμικής εμπλοκής, της ΚΑΠ, των “βέλτιστων πρακτικών” της ΕΕ.

 

Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις ΟΥΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΘΕΛΟΥΝ, να κάνουν αντιπολίτευση στην πολιτική της κυβέρνησης!!!

Την επόμενη ημέρα των εκλογών, απέναντι στα δύσκολα που έχουμε μπροστά μας, αυτές οι πολιτικές δυνάμεις θα συμπληρώνουν με την ψήφο τους, ότι έχει χάσει σε ποσοστό η ΝΔ.

Απέναντι λοιπόν στην ΕΕ της βαρβαρότητας, στα κόμματα που την υπηρετούν, στέλνουμε το κατάλληλο μήνυμα:

Πιο δυνατό ΚΚΕ πιο μαζικοί αγώνες αντεπίθεσης

για το δίκιο των λαών!

Η δικαιολογημένη λαϊκή δυσαρέσκεια δυναμώνει. Εκφράστηκε και Εκφράζεται στις μεγάλες εργατικές -λαϊκές κινητοποιήσεις και μπορεί να γίνει ορμή για νέους μαχητικούς αγώνες, να συναντηθεί με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και να μη σκορπίσει «δεξιά» και «αριστερά»: είτε στη λογική της υπεράσπισης δήθεν των «δημοσιονομικών αντοχών» είτε σε νέες σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες εξανθρωπισμού του συστήματος είτε σε ανορθολογικές, ακροδεξιές εκδοχές της κυρίαρχης πολιτικής και ιδεολογίας.
Τη δύναμη που πήρε το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές, την καταθέτει εκεί που δεσμεύτηκε: στην πάλη για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, στην πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην κυβέρνηση της ΝΔ, τα σχέδια του κεφαλαίου και την πολιτική της ΕΕ!
Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει στα μάτια τον λαό. Δεν έχει δεσμεύσεις στα μεγάλα συμφέροντα. Γι’ αυτό είναι μπροστά στους αγώνες της εργατικής τάξης, της μαχόμενης αγροτιάς, των αυτοαπασχολουμένων, των φοιτητών, της νεολαίας, ανδρών και γυναικών, για τα δικαιώματά τους.

Οι αγώνες συνεχίζονται! Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη!Το ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής να γίνει πιο ισχυρό! Να ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής, να πάρει ο λαός τη ζωή του στα χέρια του. Το ΚΚΕ μπορεί να κοιτάει στα μάτια τον λαό γιατί από την πρώτη στιγμή είπε την αλήθεια για την ΕΕ! Γιατί οργανώνει την πάλη ενάντια στη στρατηγική της!

Γιατί η ενίσχυση του ΚΚΕ θα σηματοδοτήσει αγωνιστικό μήνυμα μαχητικής αισιοδοξίας στην Ελλάδα και σε όλη την Ευρώπη, για να ενισχυθεί η πάλη για ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Γιατί μόνο η ψήφος στο ΚΚΕ σημαίνει:

  • ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΕ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ.
  • ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ ΤΗΣ ΕΕ, ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.
  • ΕΛΠΙΔΑ ΓIA ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ ΛΑΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΠΛΟΥΤΟ, ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, ΤΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ!

 

28/5/2024

Προηγούμενο άρθρο Χαράλαμπος Μπιλλίνης, Πρύτανης Π.Θ.: Στο επίκεντρο η Ευρωπαϊκή διάσταση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Αναρτήθηκε η νέα ψηφιακή πλατφόρμα που αφορά τη δήλωση καθαρισμού οικοπέδων για την πρόληψη και αποτροπή πρόκλησης πυρκαγιάς