Ειδήσεις

Ημερίδα με θέμα «Λάρισα, πόλη στο μέλλον»


Παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, του Υπουργού Υποδομών & Μεταφορών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, της Υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής & Οικογένειας κ. Σοφίας Ζαχαράκη και της Υφυπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κ. Ζέττας Μακρή, πραγματοποιείται το Σάββατο 1 Ιουνίου, στις 11 π.μ  στο ξενοδοχείο Divani στη Λάρισα, η ημερίδα με θέμα «Λάρισα, πόλη στο μέλλον». Την εκδήλωση, που είναι ανοιχτή στο κοινό,  διοργανώνουν ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ο Δήμος Λαρισαίων και η ΔΕΥΑΛ, υπό την αιγίδα του ΣΗΠΕ.

Στο πλαίσιο των ομιλιών, διακεκριμένοι εισηγητές από την πολιτική, την αυτοδιοίκηση, την ακαδημαϊκή κοινότητα, διάφορους επιστημονικούς και επαγγελματικούς κλάδους θα παρουσιάσουν σύγχρονες απόψεις, μελέτες και βέλτιστες πρακτικές γύρω από ζητήματα αστικής ανάπτυξης, υποδομών, οικονομίας, εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Ειδικότερα, μεταξύ των θεματικών ενοτήτων:  Υποδομές/ Ανάπτυξη, Κοινωνική Συνοχή/ Παιδεία και Πολιτισμός θα παρουσιαστούν προτάσεις για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη, την αναβάθμιση των υποδομών και την προστασία του περιβάλλοντος, θα συζητηθούν θέματα που αφορούν στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, την πρόνοια και την εκπαίδευση και γενικότερα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη. Επίσης Θα εξεταστούν τρόποι ανάδειξης και προβολής της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Λάρισας.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ενημερωτικές δράσεις για την προστασίας της άγριας πανίδας από τον Δήμο Λαρισαίων
Επόμενο άρθρο Παρέμβαση Δημάρχου Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου, σε κεντρικό επίπεδο, για την ενίσχυση επιχειρήσεων της Λάρισας