Ειδήσεις

Μάξιμος: Χρέος μας η δημιουργία προϋποθέσεων για την απόκτηση παιδιών


«Το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας είναι, και θα παραμείνει για πολλές δεκαετίες, το δημογραφικό, το οποίο προκαλείται από την υπογεννητικότητα. Χρέος της πολιτείας είναι, όπως έχουμε επισημάνει πολλές φορές, να δημιουργεί τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέπουν στα ζευγάρια να αποκτούν και να ανατρέφουν παιδιά. Ένας από τους βασικούς παράγοντες που παρέχουν ουσιαστική αρωγή στους γονείς, και μάλιστα σε μια κρίσιμη ηλικία των παιδιών, είναι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τον 6ο Παιδικό Σταθμό Λάρισας όπου υποδέχθηκε την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Σοφία Ζαχαράκη, η οποία βρέθηκε στην Λάρισα, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Την υπουργό καλωσόρισαν, επίσης, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θανάσης Μαμάκος και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Άθλησης κ. Ηρακλής Γερογιώκας, η Διευθύντρια Παιδείας κ. Σταυρούλα Μπαξεβάνου, το εκπαιδευτικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στον παιδικό σταθμό.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος -εκ των συντακτών του διακομματικού πορίσματος της Βουλής για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος-, υπογράμμισε την αξία των παιδικών σταθμών «ιδιαίτερα, όταν εκεί δίνεται η δυνατότητα να παραμένουν τα παιδιά, για μεγάλο μέρος της ημέρας, σε ένα ασφαλές και δημιουργικό περιβάλλον, όπου καλύπτονται όλες οι μαθησιακές ανάγκες, όπως και αυτές της κοινωνικοποίησης. Χωρίς αμφιβολία, όλες οι απαιτούμενες προδιαγραφές ενός τέτοιου παιδικού σταθμού, της νέας εποχής, εμπεριέχονται εδώ στον 6ο Παιδικό Σταθμό Λάρισας, όπως είχαμε με μεγάλη χαρά να διαπιστώσουμε κατά την επίσκεψή μας με την φίλη υπουργό. Γι’ αυτό θα ήθελα να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στο προσωπικό που κάνει θαυμάσια δουλειά και να ευχηθώ σύντομα όλοι οι παιδικοί σταθμοί της χώρας να φθάσουν σε ένα τέτοιο υψηλό επίπεδο εγκαταστάσεων και παροχών».

Προηγούμενο άρθρο Με την ψήφο στο ΚΚΕ δυναμώνουμε το δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης
Επόμενο άρθρο Μήνυμα Δημάρχου Λαρισαίων Θανάση Μαμάκου για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος