Ειδήσεις

Μάξιμος: Ο Μητσοτάκης εγγύηση για υλοποίηση όσων εξαγγέλθηκαν στη Θεσσαλία


«Η παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της χώρας είναι άγκυρα σταθερότητας σε μια ταραγμένη περίοδο στην ευρύτερη γειτονιά μας, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα για την Θεσσαλία, που δοκιμάστηκε από αλλεπάλληλες καταστροφές -Ιανός, σεισμός, Daniel-, είναι ευτύχημα ότι η χώρα διαθέτει αυτοδύναμη κυβέρνηση ΝΔ και πρωθυπουργό που πρωταγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, διασφαλίζοντας κρίσιμους πόρους για την επούλωση των πληγών και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Στην πορεία αποκατάστασης των ζημιών υπήρξαν και επιμέρους λάθη και αδυναμίες, τα οποία έχουμε χρέος να επισημαίνουμε για να διορθώνονται. Ο Μητσοτάκης, όμως, είναι εγγύηση για την υλοποίηση όσων εξαγγέλθηκαν για τη Θεσσαλία». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τα εγκαίνια του Κέντρου Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Θεσσαλίας και των νέων εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας, παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και πολυπληθούς κυβερνητικού κλιμακίου. Τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη για τις δράσεις που έχουν γίνει και τα έργα που έχουν δρομολογηθεί στη περιοχή μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου.

 

Πλήρης αποκατάσταση ζημιών

Ο κυβερνητικός βουλευτής, που καλωσόρισε τον πρωθυπουργό στην Λάρισα, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η Θεσσαλία θωρακίζεται οργανωτικά και επιχειρησιακά για τον καλύτερο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και την βελτίωση της αποτελεσματικότητάς τους. Επίσης, χαίρομαι ιδιαίτερα επειδή δόθηκαν από τον αρμόδιο υφυπουργό Υγείας οι απαραίτητες διευκρινήσεις για το θέμα που έχει ενσκήψει για το ογκολογικό κέντρο στη Λαμία, αλλά και για τις διαβεβαιώσεις ότι η πολιτεία θα σταθεί έως τέλους στο πλευρό των πολιτών της πλημμυροπαθούς Θεσσαλίας. Βεβαίως, ακόμη έχουμε μπροστά μας πολύ δρόμο μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των ζημιών, την αποζημίωση όλων των πληγέντων και την υλοποίηση των μεγάλων έργων που θα θωρακίσουν αντιπλημμυρικά τον κάμπο, ενώ θα δώσουν και αναπτυξιακή ώθηση, συμβάλλοντας και στην άμβλυνση του τεράστιου υδατικού ελλείμματος της Θεσσαλίας».

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε υπογραμμίζοντας ότι «σε διαρκή επαφή και συνεργασία με τους αγρότες, κτηνοτρόφους και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε από κοινού για τις καλύτερες δυνατές λύσεις με δημιουργικές προτάσεις μέχρι και ο τελευταίος που υπέστη ζημιές να μπορέσει να ορθοποδήσει».

 

Ογκολογικό κέντρο

Τέλος, με αφορμή τον θόρυβο για το ογκολογικό κέντρο της Λαμίας, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, στο περιθώριο της σύσκεψης, είχε συνομιλία με τον υφυπουργό Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η υπό ανέγερση δομή στη Λαμία δεν είναι ανταγωνιστική προς το ογκολογικό κέντρο που λειτουργεί στην Λάρισα, και μάλιστα -μετά από προτροπή του κυβερνητικού βουλευτή- προέβη σε αναλυτική δήλωση στα παριστάμενα ΜΜΕ, αποκαθιστώντας την αλήθεια και ανακοινώνοντας ότι σύντομα θα ενισχυθεί με νέο εξοπλισμό.

Προηγούμενο άρθρο Θανάσης Νασιακόπουλος για την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος: Ο Δήμος Κιλελέρ στην πρώτη γραμμή άμυνας για την προστασία του πλανήτη μας
Επόμενο άρθρο Στο επίκεντρο τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με κινητική αναπηρία