- Larisa News - https://www.larisanews.gr -

Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας για τις νέες αυξήσεις στην ενέργεια

Την ίδια ώρα που τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στην ενέργεια ολοένα και αυξάνονται, ανακοινώθηκαν οι νέες αυξήσεις των παρόχων ρεύματος με αυξήσεις ως και 70% για τον Ιούνιο, που έρχεται να προστεθεί σε όλες τις προηγούμενες.

Οι αυξήσεις στην ενέργεια δεν είναι ουρανοκατέβατες. Οι ευθύνες για τα προβλήματα που ζούμε έχουν ονοματεπώνυμο και λέγεται στρατηγική για τη στήριξη των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή υπηρέτησαν όλες οι κυβερνήσεις που «απελευθέρωσαν» την αγορά ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, μέσω και των ιδιωτικοποιήσεων που προηγήθηκαν. Που στήριξαν την απολιγνιτοποίηση και στέρησαν από το ενεργειακό μίγμα της χώρας, μια εγχώρια και φθηνή πρώτη ύλη. Που συνέβαλλαν στη δημιουργία του χρηματιστήριου ενέργειας, στην αντικατάσταση «συμβατικών» μορφών ενέργειας με ανανεώσιμες που τις χρυσοπληρώνουμε.

Ας αφήσει η κυβέρνηση και τα κόμματα που κυβέρνησαν τα παραμύθια για δήθεν «ευρωπαϊκή λύση». Με τους συμμάχους τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα συμφώνησαν. Η οδηγία δέσμευσης της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» φέρνει ραγδαίες αυξήσεις στη φορολογία των ορυκτών καυσίμων.

Γι΄ αυτό οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε λύσεις από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα περιβόητα σχέδιά τους. Αν το κάνουμε, θα πληρώνουμε μια ζωή το λογαριασμό. Τώρα είναι ανάγκη όσο ποτέ να εμπιστευτούμε τη δική μας δύναμη, να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας. Για να γίνουν η ενέργεια και το νερό, αγαθά προσβάσιμα από όποιον τα έχει ανάγκη και όχι πανάκριβα εμπορεύματα, όπως είναι σήμερα.

Καλούμε τα σωματεία να βρεθούν σε θέση μάχης για την υπεράσπιση κάθε εργαζόμενου ενάντια στις διακοπές ρεύματος, τους πλειστηριασμούς, για να απαιτήσουμε μαζί με τον λαό ουσιαστικά  μέτρα στήριξης του εισοδήματος μας. Να διεκδικήσουμε γενναίες αυξήσεις στους μισθούς και τα μεροκάματα.

Απαιτούμε: