«Το εκλογικό αποτέλεσμα με την απόκλιση των 13 μονάδων από τις προηγούμενες εκλογές, δείχνει την αμφισβήτηση της κυβέρνησης εκ μέρους των πολιτών», τόνισε καλεσμένη στην εκπομπή “Η επόμενη μέρα” του τηλεοπτικού σταθμού Action24, με τον δημοσιογράφο Σεραφείμ Κοτρώτσο η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Η Ευαγγελία Λιακούλη αναφέρθηκε στη μεγάλη αποχή από τις κάλπες, σημειώνοντας ότι τούτη συνιστά μήνυμα δυσαρέσκειας του ελληνικού λαού απέναντι στη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και μήνυμα αμφισβήτησης απέναντι σε όλο το πολιτικό σύστημα. Την ίδια στιγμή, όπως τόνισε, η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη, δημιουργεί έντονο προβληματισμό. Όσον αφορά δε στον ΣΥΡΙΖΑ, η Βουλευτής Λάρισας επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σαφώς δεν έχει την πολιτική ηγεμονία στο χώρο της αντιπολίτευσης.
Στη συνέχεια, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ σημείωσε αναφορικά με το αποτέλεσμα για το ΠΑΣΟΚ ότι «στις εκλογές αυτές το ΠΑΣΟΚ κέρδισε το στοίχημα να αυξήσει τα ποσοστά του, δεν είναι όμως το αποτέλεσμα, κατά τη γνώμη μου, αυτό που μπορεί η παράταξη να καταφέρει. Συνεπώς, θα πρέπει με αυτοκριτική να δούμε τι ακριβώς συμβαίνει και να μιλήσουμε για όλα τα ανοιχτά θέματα που απασχολούν τους πολίτες, όπως η ακρίβεια και τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα. Άλλωστε η ακρίβεια γεννήθηκε από συγκεκριμένες πολιτικές και δεν θεραπεύεται με επιστολές, αλλά με συγκεκριμένα μέτρα και στρατηγική και η Κυβέρνηση έχει αποτύχει παταγωδώς στην αντιμετώπισή της κι εμείς πρέπει να πούμε τί κάνουμε σήμερα και τώρα για την αντιμετώπισή της».
Τέλος, η Βουλευτής Λάρισας αναφέρθηκε στις διεργασίες στο χώρο της Κεντροαριστεράς και τις αντίστοιχες πρωτοβουλίες σημειώνοντας ότι «Εμείς, το ΠΑΣΟΚ, ανακοινώσαμε ότι θα λάβουμε την πρωτοβουλία αυτή ήδη προεκλογικά και μιλήσαμε για το πώς οραματιζόμαστε τον προοδευτικό χώρο, ειδικά μετά την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ελλάδα. Είναι όμως μια συζήτηση που πρέπει να γίνει σωστά, από τη βάση προς την κορυφή κι όχι αντίστροφα. Δηλαδή θα πρέπει να θέσουμε την ατζέντα των θεμάτων, να καλέσουμε τον χώρο να τοποθετηθεί απέναντι στα ζητήματα αυτά κι έτσι να γίνουν οι απαραίτητες συγκλίσεις, χωρίς φόβο και υστεροβουλία».