Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με αντικείμενο τη Μεσογειακή Υδατοκαλλιέργεια


Το Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ανακοινώνει την έναρξη διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μεταπτυχιακών φοιτητριών και φοιτητών Ακαδημαϊκού Έτους 2024-2025 στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) µε τίτλο: Μεσογειακή Υδατοκαλλιέργεια.

Στόχοι του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών είναι :

  • Η παροχή γνώσεων στις σύγχρονες προσεγγίσεις της επιστήμης όσον αφορά στις υδατοκαλλιέργειες στη Μεσόγειο.
  • Η ανάπτυξη τεχνολογικών καινοτομιών, μεθοδολογιών, μεθόδων, καθώς και τεχνικών φιλικών προς το περιβάλλον.
  • Η δημιουργία ικανών επιστημόνων µε τις απαιτούμενες δεξιότητες για επιτυχή σταδιοδρομία και εξέλιξη στον ιδιωτικό, δημόσιο και ακαδημαϊκό τομέα.
  • Η προετοιμασία για μεταπτυχιακές σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

Διάρκεια Φοίτησης -Διδασκαλία

Το Π.Μ.Σ. διαρκεί 2 (δύο) εξάμηνα. Η επιτυχής ολοκλήρωση του Π.Μ.Σ. περιλαμβάνει α) την παρακολούθηση και εξέταση πέντε (5) μαθημάτων στο χειμερινό εξάμηνο και β) την επιτυχή ολοκλήρωση και υποστήριξη της Μεταπτυχιακής Διπλωματικής Εργασίας στο εαρινό εξάμηνο. Το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών απονέμεται μετά τη συμπλήρωση εξήντα (60) ECTS. Παρέχεται η δυνατότητα Πλήρους (δύο ακαδημαϊκά εξάμηνα) και Μερικής φοίτησης (τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα) για εργαζόμενους, καθώς και προαιρετικής επιδοτούμενης πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+.

Τα μαθήματα διεξάγονται απογεύματα (Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη) εξ αποστάσεως ή/και υβριδικά (σύγχρονη online εκπαίδευση) και δια ζώσης στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Γεωπονίας

Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος στο κτίριο Γεωπονικών Επιστημών στον Βόλο. Τα εργαστήρια ομαδοποιούνται σε προγραμματισμένα διήμερα/τριήμερα.

 

Κατηγορίες Πτυχιούχων

Στο Π.Μ.Σ. «Μεσογειακή Υδατοκαλλιέργεια» γίνονται δεκτοί απόφοιτοι των ΑΕΙ της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής εφόσον πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις, σύμφωνα με τον επικαιροποιημένο Κανονισμό Λειτουργίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μεσογειακή Υδατοκαλλιέργεια» του Τμήματος Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σύμφωνα με τα ΦΕΚ 1697/2023  και 4485/2017, µε γνωστικά αντικείμενα συναφή προς το αντικείμενο του Π.Μ.Σ. Συγκεκριμένα, γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων/Σχολών Γεωτεχνικών και Πολυτεχνικών, Περιβαλλοντικών, Θετικών, Οικονομικών Επιστημών, Κτηνιατρικών τμημάτων και άλλων σχετικών Τμημάτων των Πανεπιστημίων, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ και ΑΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. Επίσης γίνονται δεκτοί απόφοιτοι ΑΕΙ, ΤΕΙ και ΑΤΕΙ άλλων ειδικοτήτων υπό προϋποθέσεις και ανάλογα με την κατά περίπτωση κρίση της Επιτροπής Επιλογής Μεταπτυχιακών φοιτητών.

Υποψηφιότητα μπορούν να θέσουν και τελειόφοιτοι φοιτητές, με την προϋπόθεση ότι θα έχουν πάρει το πτυχίο τους ή θα έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους πριν από την έναρξη των μαθημάτων, έστω και αν εκκρεμεί η ορκωμοσία.

Η γλώσσα διδασκαλίας του Π.Μ.Σ. «Μεσογειακή Υδατοκαλλιέργεια» είναι η Ελληνική ή Αγγλική.

 

Η αίτηση και όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση mscmedaqua@uth.gr και πριν τη λήξη της προθεσμίας υποβολής.

 

Ημερομηνίες – Προθεσμίες

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται έως και 10 Σεπτεμβρίου 2024, να αποστείλουν ηλεκτρονικά και εμπρόθεσμα, τα απαραίτητα δικαιολογητικά στη Γραµµατεία του Π.Μ.Σ. Η διεξαγωγή της συνέντευξης και των εξετάσεων στην Αγγλική γλώσσα θα πραγματοποιηθούν εντός του μηνός Σεπτεμβρίου 2024 σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

 

Προηγούμενο άρθρο Ε. Λιακούλη στο Action24 : «Το ΠΑΣΟΚ ο προοδευτικός πόλος, ενάντια στην ακροδεξιά»
Επόμενο άρθρο Πολιτική Προστασία: Οι 8 περιοχές που κινδυνεύουν περισσότερο την Πέμπτη από πυρκαγιές