Ειδήσεις

Ο ΜΕΣ ΑΒΕΡΩΦ “Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ” διοργανώνει 3ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων


Ο ΜΕΣ ΑΒΕΡΩΦ “Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ” από την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2024 έως την Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024, με αφορμή τον εορτασμό της Αναλήψεως του Σωτήρος στην πλατεία Μαρίνου Αντύπα στη συνοικία Αβέρωφ, διοργανώνει 3ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Την αυλαία θα ανοίξει η παραδοσιακή χορωδία του συλλόγου με χοράρχη τον Γιώργο Τερζούδη. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τα παιδικά τμήματα παραδοσιακού χορού του συλλόγου με χοροδιδάσκαλο τον Μιχάλη Τσακνάκη καθώς επίσης και η χορευτική ομάδα από τον Σύνδεσμο Σαμαριναίων Λάρισας & Περιχώρων “Η Αγία Παρασκευή” με χορόδιδάσκαλο την κα. Δέσποινα Κόκρα.
Τις χορευτικές ομάδες θα πλαισιώσουν οι μουσικοί : Θάνος Ρούμπος (βιολί) , Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο), Τάσος Σβάρνας (λαούτο – τραγούδι), Βασίλης Σαραντινός (κρουστά – τραγούδι)
Τη Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024 θα εμφανιστούν τα τμήματα ενηλίκων παραδοσιακού χορού του συλλόγου ΜΕΣ ΑΒΕΡΩΦ “Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ”  με χοροδιδάσκαλο τον Μιχάλη Τσακνάκη . Επίσης, θα εμφανιστεί  η χορευτική ομάδα από τον Μορφωτικό Σύλλογο Βερδικούσιας “Η ΟΜΟΝΟΙΑ” με χοροδιδάσκαλο τον κο. Χατζή και η χορευτική ομάδα από την Ένωση Ποντίων & Μικρασιατών Ν. Λάρισας “ΟΙ ΑΚΡΙΤΕΣ” με χοροδιδάσκαλο τη κα. Κωνσταντινίδου Άννα.
Τις χορευτικές ομάδες θα πλαισιώσουν οι μουσικοί : Θάνος Ρούμπος (βιολί) , Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο), Τάσος Σβάρνας (λαούτο – τραγούδι), Βασίλης Σαραντινός (κρουστά – τραγούδι),Κουλουμογλου Κωνσταντίνος (λύρα) και Γενετίδης Θεόδωρος (νταούλι)
Το μουσικοχορευτικό αυτό 3ήμερο θα κλείσει με τα τμήματα μοντέρνου χορού του συλλόγου του ΜΕΣ ΑΒΕΡΩΦ «Ο ΘΕΤΤΑΛΟΣ» με υπεύθυνη δασκάλα την Γιώτα Κρίγκα . Επίσης, θα γίνει παρουσίαση των τμημάτων TAEKWONDO με υπεύθυνη δασκάλα τη Δήμητρα Μπαλαντίνα.
Θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι με τη Ζυγιά του Ηλία Πλαστήρα (Ηλίας Πλαστήρας – κλαρίνο – τραγούδι, Γιώργος Γκόγκος – βιολί, Διονύσης Ζώης – κρουστά , Δημήτρης Κωνσταντής – λαούτο – τραγούδι).
Προηγούμενο άρθρο Μουσική Χορωδιακή Πανδαισία στον Αμπελώνα
Επόμενο άρθρο Συνάντηση ΠΑΚ Θεσσαλίας με τον περιφερειάρχη Δημήτρη Κουρέτα και διάλογος για αγροτικά θέματα