Ειδήσεις

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η 3η Συνάντηση Χορωδιών – Πάμε σαν Άλλοτε στον Αμπελώνα


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 15-16 Ιουνίου 2024 η Μουσική Εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Φιλανθρωπικός & Πολιτιστικός Σύλλογος     “Η ΑΡΩΓΗ” Αμπελώνα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Λάρισας , ο Δήμος Τυρνάβου με τίτλο : “3η Συνάντηση Χορωδιών- Πάμε σαν Άλλοτε  στον αύλειο χώρο του Πέτρινου Δημαρχείου Αμπελώνα.

Στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε χαιρετισμό ο Πρόεδρος του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Αμπελώνα « Η ΑΡΩΓΗ» κ Κουκούλης Γεώργιος ο οποίος αφού καλωσόρισε τους επισήμους , τους θεατές, και τις χορωδίες που συμμετέχουν  αναφέρθηκε στη  αναγκαιότητα της πολιτιστικής αναβάθμισης του Αμπελώνα , στις προσπάθειες που καταβάλλονται  για τον σκοπό αυτό. Ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας και τον Δήμο Τυρνάβου για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης..

Ακολούθως χαιρετισμό απηύθυναν η Βουλευτής Λάρισας κα Λιακούλη Ευαγγελία,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού κ Σουλούκος  Σωτήρης, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης του Δήμου Τυρνάβου κ Μπαντόγιας Νικόλαος  και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Αμπελώνα κ Θεοχαρίδης Δημήτρης   οι οποίοι συνεχάρησαν τον Φιλανθρωπικό & Πολιτιστικό Σύλλογο «Η ΑΡΩΓΗ» Αμπελώνα για την τόσο σημαντική μουσική εκδήλωση τονίζοντας ότι θα είναι πάντοτε αρωγοί σε τόσο όμορφες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στο  Μουσικό πρόγραμμα της πρώτης μέρας  συμμετείχαν οι χορωδίες:

  • Η Μικτή Χορωδία E- ECHO του Πολιτιστικού Συλλόγου Εβριτών Ν. Ροδόπης
  • Η Απολλώνειος Ανδρική Χορωδία Ν. Ιωνίας Δήμου Βόλου
  • Η Χορωδία ¨ΗΧΩ των ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΩΝ¨ του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Έδεσσας ‘’Μ. Αλέξανδρος’’ και
  • Η Μικτή Χορωδία του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΑΡΩΓΗ»

Στο  Μουσικό πρόγραμμα της δεύτερηςς μέρας  συμμετείχαν οι χορωδίες:

  • Δημοτική Χορωδία Νέων Μουδανιών Δ. Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής
  • Χορωδία ‘’ ΙΧΝΕΣ’’ του Πολιτιστικού Συλλόγου Χαλκηδόνας
  • Χορωδία Φαιάκων Κέρκυρας
  • Χορωδία Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων του Ωδείου ¨Αριστοτέλης¨ Νάουσας

Ένα σημαντικό μουσικό πολιτιστικό γεγονός , για τον  Αμπελώνα αλλά και την ευρύτερη περιοχή, που είχε  ως σκοπό την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσα από δημοφιλή τραγούδια μιας παλαιότερης εποχής.

Κατά την διάρκεια των δύο ημερών της εκδήλωσης ακούστηκαν  τραγούδια των Μίκη Θεοδωράκη , Μάνου Χατζηδάκι, Γιάννη Σπανού, Γιώργου Ζαμπέτα, Γιώργου Μουζάκη, Μίμη Πλέσσα, Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολου Χατζηχρήστου, Μάρκου Βαμβακάρη, Γιώργου Κατσαρού, Σταύρου Κουγιουμτζή, Σταύρου Ξαρχάκου, Κώστα Γιαννίδη και άλλων συνθετών που τα τραγούδια τους άφησαν εποχή παραμένοντας αναλλοίωτα στο χρόνο.

Δόθηκε  η  ευκαιρία να σιγοτραγουδήσουμε όλοι τραγούδια όπως, Χαράματα η ώρα τρεις, Το Τράμ το Τελευταίο, Πάμε μια Βόλτα στο Φεγγάρι, Θα ξανάρθεις, Πόσο λυπάμαι, Θέλω να μείνω κοντά σου, Τι γλυκό να σ αγαπούν, Θα κλέψω τα Τριαντάφυλλα, Βάρκα Γυαλό, Ζούσα μοναχός χωρίς αγάπη, Φραγκοσυριανή, Ακρογιαλιές Δειλινά, Η άμαξα μες τη βροχή και πολλά άλλα πανέμορφα τραγούδια που  μας συγκίνησαν  και φέρνοντας γλυκιές  αναμνήσεις από το παρελθόν .

Ήταν μία μουσική χορωδιακή πανδαισία  από εξαιρετικές χορωδίες  που καθήλωσαν τους θεατές. Το θερμό χειροκρότημα των θεατών δικαίωσε τις προσπάθειες των χορωδών των όλων των  χορωδιών.

Η μεγάλη επιτυχία της 3η Συνάντηση χορωδιών μας δίνει το κουράγιο και τη δύναμη να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια και άμεσα να ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για την 4η Συνάντηση Χορωδιών.

Ελπίζουμε ότι η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει το κίνητρο για την συμμετοχή και άλλων συμπολιτών μας στην χορωδία αλλά και στις προσπάθειες μας για την δημιουργία της Παιδικής Χορωδίας..

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους , ο αιδεσιμότατος πατέρας Νεκτάριος Φωκίδης εκπροσωπώντας τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ Ιερώνυμο, η Βουλευτής Λάρισας κα Λιακούλη Ευαγγελία,  ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού & Αθλητισμού κ Σουλούκος  Σωτήρης ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας  κ Αποστόλου Ευάγγελος, Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας, Πρασίνου και Ανακύκλωσης του Δήμου Τυρνάβου κ Μπαντόγιας Νικόλαος εκπροσωπώντας τον Δήμαρχο Τυρνάβου κ Τσικριτσή Στέλιο, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κοψαχείλης Ευθύμιος, Σπάχος Γεώργιος, Μάμμος Χρήστος, Τηγανής Νικόλαος και Ζώης Δημήτριος , ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα κ Θεοχαρίδης Δημήτριος, οι σύμβουλοι της Τοπικής  Κοινότητας  Αμπελώνα Αλεξόπουλος Αχιλλέας και Δημάκης Μάριος, ο Πρόεδρος και ο επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αμπελώνα ¨Η ΕΛΠΙΔΑ» κ.κ. Γιαννόπουλος Γιάννης και  Παπαϊωάννου Αποστόλης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών  Αμπελώνα κα Βαρακλιώτου – Μπάσμπα Μαρία, η πρόεδρος του συλλόγου Σκαμνιωτών κα Μουγδή Τούλα, ο χορηγός της εκδήλωσης κ Κόμπος Θωμάς, εκπρόσωποι φορέων  του Αμπελώνα και πλήθος κόσμου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκαν στις συμμετέχουσες χορωδίες αναμνηστικές πλακέτες,  κρασί και τσίπουρο του Οινοποιείου Τυρνάβου.

Κάθε μέρα μετά το τέλος της εκδήλωσης ακολουθούσε  δείπνο στην ταβέρνα το ΜΕΡΑΚΙ  για τα μέλη των χορωδιών με σκοπό  την σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των χορωδών και των χορωδιών. Εκεί με την συνοδεία των μουσικών της εκδήλωσης τα μέλη των χορωδιών  απήλαυσαν εξαιρετικές βραδιές,   με καλό φαγητό, κρασί και υπέροχα τραγούδια. Στο τέλος  όλοι έδωσαν υπόσχεση για την συνέχιση της συνεργασίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας – Π.Ε. Λάρισας και στον Δήμο Τυρνάβου για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

Επίσης να ευχαριστήσουμε :

Τους  χορηγούς της εκδήλωσης Papageorgiou Foods Service,  Οινοποιείο Τυρνάβου, – ΚΤΕΟ ΖΕΡΒΟΣ – Ζήσης Φάκας & ΣΙΑ Ε.Ε. Βιοτεχνία Ζωοτροφών – COSMOS AUTO CAR, Είδη Υγιεινής ΚΑΓΙΑ, ANALYSEIS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΉΣ, ΚΑΦΕ ΠΛΑΤΕΙΑ, που  για άλλη μία φορά έδειξαν την ευαισθησία τους, για τις πολιτιστικές δράσεις της πόλης  του  Αμπελώνα και του συλλόγου.

Τους χορηγούς επικοινωνίας  Tirnavos Press για την προβολή   της εκδήλωσης μέσω του site και την κάλυψη  της εκδήλωσης  με βίντεο και φωτογράφησηScanner  Radio 102.2 fm,  τον  ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης μας  και ιδιαίτερα την κα Έυη Σταυροπούλου για την ραδιοφωνική προβολή της εκδήλωσης τον Δημήτριο  Γκουγκουστάμο για την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης , σχεδιασμός αφίσας, προσκλήσεων, προγράμματος, και φωτογραφική κάλυψη της Εκδήλωσης και την κα Τσιγάρα Έφη για τα  εξαιρετικά κείμενα της παρουσίασης και την άψογη παρουσίαση της εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τις χορωδίες που αποδέχθηκαν την πρόσκλησή μας και μας τίμησαν με την παρουσία τους, τους χορωδούς, τους μαέστρους και τους μουσικούς των χορωδιών  , τα μέλη της Μικτής χορωδίας του συλλόγου, μας,  την μαέστρο της χορωδίας μας κα Μάμμου Ειρήνη, τους μουσικούς που συνόδεψαν  την χορωδία του συλλόγου   Αρσένου Χριστίνα στο Πιάνο, Μπουμπάρα Κατερίνα Βιολί, Ντούτσια Παρασκευά  στη κιθάρα, Παπαλέξη Γιώργο στο μπουζούκι και Πατούλια Δημήτρη στο ακορντεόν

Τέλος  ένα μεγάλο ευχαριστώ στους θεατές της εκδήλωσης  που με την παρουσία τους και το θερμό χειροκρότημά τους  έδιναν παλμό στην εκδήλωση.

 

 

ΓΙΑ ΤΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

Κουκούλης Γεώργιος

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Χρ. Σταϊκούρας: Αποκατάσταση ζημιών και υλοποίηση έργων με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο στη Θεσσαλία