Ειδήσεις

Εκδρομή λήξης των Κατηχητικών του Αγίου Αχιλλίου


Με μια υπέροχη εξόρμηση στη Στερεά Ελλάδα πραγματοποιήθηκε η λήξη των φετινών Κατηχητικών μαθημάτων του Ι.Μ.Ν.Αγίου Αχιλλίου. Όπως κάθε χρόνο συμμετείχαν γονείς και παιδιά, που όλοι έζησαν μια ανεπανάληπτη εμπειρία.

Η μέρα ξεκίνησε με εκκλησιασμό στην ξακουστή Μονή της Παναγίας Δαμάστας, όπου οι μοναχές με επικεφαλής τη Γερόντισσα Ιωάννα παρείχαν αβραμιαία φιλοξενία. Μετά τον πνευματικό ανεφοδιασμό μας, κατευθυνθήκαμε στη Γραβιά, στο ιστορικό Χάνι. Εκεί έλαβε χώρα, στις 8 Μαϊου 1821, η ηρωική μάχη της Γραβιάς, όπου ο Οδυσσέας Ανδρούτσος με τα λιγοστά παλικάρια του κατατρόπωσαν τους χιλιάδες Τουρκαλβανούς του Ομέρ Βρυώνη. Μικροί και μεγάλοι, σε δύο γκρουπ, είχαν τη χαρά να ξεναγηθούν στον ανακαινισμένο χώρο, να δουν και να ακούσουν για την ιστορία του τόπου και τη Μάχη της Γραβιάς. Κάνοντας έτσι ένα ζωντανό μάθημα ιστορίας, ενισχύθηκε η εθνική μας υπερηφάνεια και η αγάπη για τη σπουδαία φιλτάτη πατρίδα μας!

Γεμάτοι εσωτερικά αναχωρήσαμε από τον ιστορικό τόπο για το τρίτο μέρος της εκδρομής μας: το κτήμα Κλέτσα. Σε ένα όμορφα διαμορφωμένο χώρο, γεμάτο πράσινο, με γήπεδα, παιδική χαρά και χώρους αναψυχής όλοι μας γίναμε παιδιά. Παιχνίδια, αθλοπαιδιές, στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς με τη φροντίδα των κατηχητών. Μακρυά από κινητά και τάμπλετς, κοντά στη φύση, γίναμε όλοι μια παρέα, μια οικογένεια, όπως άλλωστε κάθε Κυριακή στον πολιούχο και προστάτη μας, Άγιο Αχίλλιο.

Στο τέλος όλα τα παιδιά πήραν ως ευλογία ένα επίχρυσο σταυρουδάκι κι ένα κομποσχοίνι!

Προηγούμενο άρθρο Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημ. Κουρέτας στα εγκαίνια του Μουσείου στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο στο Κουτσούχερο Λάρισας