Ειδήσεις

Το μήνυμα του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με αφορμή την παγκόσμια μέρα μουσικής


Το μήνυμα του Παραρτήματος Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με αφορμή την παγκόσμια μέρα μουσικής διαβάστηκε χτες μπροστά σε εκατοντάδες κόσμο! Μια μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στο κατάμεστο από κόσμο ανοικτό θέατρο «Λατόμι» στον Τύρναβο. Την συναυλία διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Τυρνάβου και ο Σύλλογος Εκτελεστών Φιλαρμονικής Δήμου Τυρνάβου. Συμμετείχαν η Φιλαρμονική Δήμου Τυρνάβου, η Χορωδία Πλαταμώνα “Ηρακλείδες”, η Γυναικεία Χορωδία Συλλόγου Γυναικών Τυρνάβου “Femanima” καθώς και Λαϊκό ορχηστρικό σύνολο. Τα τραγούδια ερμήνευσαν οι Κώστας Τριανταφυλλίδης, Βιολέτα Ίκαρη και Πάνος Κράιας ενώ μεταξύ των 60 και πλέον συντελεστών ήταν μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και του Πανελλήνιου Σωματείου Ελλήνων Τραγουδιστών.
Το παρών στην συναυλία έδωσαν αρκετοί εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.
Η σπουδαία μουσική του Μίκη Θεοδωράκη έκανε τον κόσμο τα χειροκροτά και να τραγουδά συνεχώς. Ιδιαίτερα συγκίνησαν οι στιγμές της συναυλίας που ανέδειξαν την ποίηση των Ελύτη, Γκάτσου, Καμπανέλλη, Ρίτσου που συναντήθηκε με τον μουσικό πλούτο του Μίκη. Την καλλιτεχνική επιμέλεια, όπως και την διδασκαλία και προετοιμασία των συνόλων είχε ο μαέστρος Θέμης Σαμαντζής.
Στην έναρξη της εκδήλωσης διαβάστηκε το μήνυμα που έστειλε στους διοργανωτές το Παράρτημα Λάρισας του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου με αφορμή την σημερινή παγκόσμια μέρα της μουσικής:
“Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, αγαπητό κοινό
Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής ή αλλιώς την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής (21 Ιουνίου)
Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος εδώ και χρόνια προσπαθεί συστηματικά να προχωρήσει τη διεκδίκηση σε ζητήματα που αφορούν το επάγγελμα μας, ακόμη και σε περιπτώσεις που η απαξίωση και η απογοήτευση έχουν αποστρατεύσει μεγάλο αριθμό συναδέλφων.
Ο αγώνας του Σωματείου μας, των παραρτημάτων του σε όλη την Ελλάδα απέναντι στην προσπάθεια των εργοδοτών να κρατούν χαμηλά τις αμοιβές είτε στο ελεύθερο επάγγελμα στην εστίαση, σε συναυλίες, κοινωνικές εκδηλώσεις κλπ είτε στους free lancer μουσικούς σε μουσικά θέατρα και σύνολα της Χώρας μας συνεχίζεται. Σε ένα αγώνα που κρατά τόσα χρόνια νικά όποιος αντέξει περισσότερο. Γι’ αυτό κρατάμε ψηλά τη σημαία του δίκιου μας και συνεχίζουμε γιατί ανήκουμε σε άλλο κόσμο από τον δικό τους, όπως εκατομμύρια εργαζόμενοι συνάδελφοί μας σε άλλους κλάδους.
Είναι ο κόσμος που για εμάς βάζει μπροστά τις ανάγκες των Καλλιτεχνών για να αφιερωθούν στην Τέχνη τους, να μπορούν να ζήσουν απ’ αυτή και ο πολιτισμός να αποτελεί δικαίωμα για όλους!
Είναι ένας κόσμος που η Τέχνη μιλά για τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων που γι’ αυτά σήμερα πνίγονται στο αίμα ολόκληροι λαοί.
Απέναντι λοιπόν στον κόσμο των επιχειρηματικών ομίλων, των ευεργετών, των χορηγών, των κερδών τους και των πολέμων τους, ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για τα δικαιώματά μας με βάση τις ανάγκες του αιώνα μας, για να μην κλείσει ποτέ ξανά άλλο μουσικό σύνολο στη χώρα μας, για να μην χάσει κανένας συνάδελφος τη δουλειά του.
Παλεύουμε να σταματήσει κάθε κυβερνητική προσπάθεια ακόμα μεγαλύτερης υποβάθμισης των Πτυχίων και των Διπλωμάτων μας για τα οποία αγωνιστήκαμε πολλά χρόνια και τα πληρώσαμε πολύ ακριβά. Είναι αναγκαία εδώ και τώρα η διαμόρφωση ενός ενιαίου δημόσιου και δωρεάν συστήματος μουσικής Εκπαίδευσης από τα πρώτα παιδικά χρόνια μέχρι το Πανεπιστήμιο.
Δεν σταματάμε, συνεχίζουμε…
Παράρτημα Λάρισας Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου
20/6/2024″
Προηγούμενο άρθρο Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Τα Φάρσαλα και η Θεσσαλία απέκτησαν Ζωή και στην Ευρωβουλή»
Επόμενο άρθρο Ο Γκουσμπασανιώτης ρυπαίνεται απο τυροκομικά απόβλητα στη Νέα Λεύκη. Η περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας τι κάνει;