Ειδήσεις

“1η volta” της Βιργινίας Καραγιώργου στον Πολυχώρο Τέχνης Πρεβέντη


 Παρουσίαση των νέων τραγουδιών της Λαρισαίας μουσικού Βιργινίας Καραγιώργου σε στίχους Παναγιώτη Μπαλιάκα και Μακάριου Σιγάλα με τίτλο “1η volta”,  θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Ιουνίου στις 20.30, στον Πολυχώρο Τέχνης των Εκδόσεων Πρεβέντη (πάροδος Φιλελλήνων 3) στο Φρούριο Λάρισας.

Οι κύριοι ερμηνευτές της συναυλίας είναι οι: Αμαλία Σδρόλια, Γιάννης Λίταινας, Θάνος Καλαμπάκας και η ίδια η συνθέτης.

Πρόκειται για μια βραδιά με μοναδικό χαρακτήρα, όπου θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά τα τραγούδια της Βιργινίας Καραγιώργου.

Σύμφωνα με τη συνθέτη, στη συναυλία επιχειρείται να αποτυπωθεί το προσωπικό της ύφος. Με επιρροές από κλασικά ακούσματα, από το έντεχνο, λαϊκό και παραδοσιακό τραγούδι, επιθυμεί να δημιουργήσει αληθινά και γνήσια τραγούδια που χαρακτηρίζονται από την ταπεινή φόρμα, την απλότητα και τη λαϊκότητά τους.

Σκοπός αυτής της «ιερής υπόθεσης» είναι τα τραγούδια να εκφράζουν τους ανθρώπους και να τους κάνουν να “ακουμπήσουν” την ευαισθησία τους σε αυτά.

Στη συναυλία θα ακουστούν επίσης τραγούδια της που έχουν ηχογραφηθεί για τον προσωπικό δίσκο «Μαγική Συνταγή» της ερμηνεύτριας Κλεονίκης Δεμίρη, σε στίχους Κατερίνας Καναβούρα και Όλγας Μιχελή.

Παίζουν οι μουσικοί:

Νικόλας Έξαρχος – πιάνο

Θάνος Καλαμπάκας – κιθάρα

Βιργινία Καραγιώργου – πιάνο

Προλογίζει η Κωνσταντίνα Καρυδάκη

Είσοδος ελεύθερη

Ώρα προσέλευσης: 20.30 – ώρα έναρξης: 21.00

Χορηγός: Οινοποιία Αλατά/Alatas Winery | Lárisa

*Η Βιργινία Καραγιώργου έχει συνεργαστεί με θεατρικές σκηνές της πόλης γράφοντας πρωτότυπη μουσική και κάνοντας μουσική επιμέλεια.

Η πρώτη της δισκογραφική συμμετοχή συνθετικά ήταν στον δίσκο «Μαγική Συνταγή» της ερμηνεύτριας Κλεονίκης Δεμίρη.

Ζει και εργάζεται στη Λάρισα ως εκπαιδευτικός μουσικής στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών – επέβαινε σε κλεμμένο δίκυκλο μοτοποδήλατο
Επόμενο άρθρο Φοίτηση στο 3ο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ. Λάρισας: Η εναλλακτική πρόταση σπουδών