Ειδήσεις
Tags |

Η φιέστα της κυβέρνησης στην Φαλάνη δεν μπορεί να κρύψει την εγκατάλειψη που βιώνουν οι κάτοικοι


Η κυβέρνηση από την μία μπουκώνει με χρήμα το εφοπλιστικό κεφάλαιο και από την άλλη υπογράφει μνημόνια συνεργασίας με τους εκπροσώπους του, οι οποίοι έρχονται ως ευεργέτες να διασώσουν την πολιτιστική κληρονομία της περιοχής μας από τις καταστροφές που έχει υποστεί στο πέρασμα του Daniel. Μοναδικός σκοπός τους στην αναστήλωση και διάσωση των πολιτιστικών μνημείων είναι η διαμόρφωση του κατάλληλου περιβάλλοντος με τις αντίστοιχες «ατραξιόν» και τα «ντεκόρ» (Έτσι αντιμετωπίζουν τον πολιτισμό όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ) ώστε να προχωρήσει το άρμα της τουριστικής ανάπτυξης. Φυσικά σε αυτό το άρμα της «εξωστρέφειας» και του «Καλωσήρθε το δολάριο» δεν χωράνε οι ανάγκες ενός λαού που παλεύει μόνος με τις λάσπες και επιπλέον δεν του περισσεύει ευρώ για πέντε μέρες διακοπές και ξεκούραση.

Διαλέγοντας για τέτοιου είδους φιέστες μια αγροτική περιοχή όπως η Φαλάνη δεν μπορούν ούτε τα κυβερνητικά επιτελεία, ούτε η υπουργός πολιτισμού με την παρουσία της να κρύψουν την εγκατάλειψη που βιώνουν η κάτοικοι 9 μήνες μετά την καταστροφή. Την ώρα που οι εφοπλιστές παίρνουν αφορολόγητο το πετρέλαιο, πληρώνουν φόρους όσο αυτοί εκτιμήσουν, οι αγρότες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα βασικά για το κόστος παραγωγής.  Φυσικά στην ίδια κατεύθυνση  κινούνται και η σημερινή Δημοτική Αρχή Λάρισας και η σημερινή Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας αφού ο προσανατολισμός τους συνολικά βρίσκεται στην λογική κόστος – όφελος.

Σήμερα έρχονται όλοι μαζί κυβέρνηση, τοπικοί άρχοντες και ένωση εφοπλιστών να μας μιλήσουν για την πολιτιστική κληρονομιά. Αποτελεί πρόκληση!

Ότι πέτυχε ο λαός της περιοχής μας, το κατάφερε με την δράση και την πάλη του. Η λύση βρίσκεται στην συλλογική διεκδίκηση μέσα από φορείς, σωματεία, επιτροπές αγώνα ώστε κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος να δώσουν άμεσες λύσεις στα προβλήματα των πλημμυροπαθών και των υπόλοιπων κατοίκων της περιοχής, για την διασφάλιση της ζωής, του εισοδήματος και της πολιτιστικής κληρονομιάς μας. Τα μέλη και οι φίλοι του ΚΚΕ στην Φαλάνη όπως και αλλού πρωτοστατούν σε αυτόν τον αγώνα από την πρώτη στιγμή και για όλους αυτούς τους μήνες. Ζυμώνουν την προοπτική, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το πως μπορεί σήμερα να ζει ο λαός ενός προαστίου του Δήμου Λάρισας σύμφωνα με τις δυνατότητες της εποχής μας, του 2024.

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής με ΚΚΕ πιο δυνατό παντού!

Προηγούμενο άρθρο Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Κιλελέρ αγρότες των κοινοτήτων Ελευθερίου και Δήμητρας
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση κλοπής σε βάρος ηλικιωμένου άνδρα – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού