Ειδήσεις

Γ. Ρούντας: Η ΝΔ εγκαταλείπει την Κύπρο χωρίς αντιεροπορική άμυνα, στέλνει Patriot στη Σαουδ. Αραβία της Aramco!


Ομιλία του Γεώργιου Ρούντα, Αντιπροέδρου και βουλευτή Λάρισας της ΝΙΚΗΣ, στην Ολομέλεια της Βουλής για τα σχέδια νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: 1. «Κύρωση της Συμφωνίας Στρατιωτικής Συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας» και 2. «Κύρωση της Διευθέτησης μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας σχετικά με το καθεστώς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο έδαφος του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας» (3/7/2024).

“Η κυβέρνηση της Ν.Δ.  καθυστέρησε αδικαιολόγητα για τρία χρόνια να φέρει πρός κύρωση στην Ελληνική Βουλή, όπως ορίζει το Σύνταγμα, δύο διεθνείς συνθήκες για στρατιωτική συνεργασία μεταξύ Ελλάδος και Σαουδικής Αραβίας, τις οποίες υπέγραψε.
Πρόκειται για συμφωνίες συνεργασίες, οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν κανένα ανταποδοτικό όφελος για την Ελλάδα, ούτε οικονομικό ούτε και στρατιωτικό αλλά επιπλέον θέτουν σε κίνδυνο την Ελληνική δύναμη. Επίσης μέχρι στιγμής η Ν.Δ. δεν έχει φέρει για κύρωση στην Ελληνική Βουλή την αποστολή της Ελληνικής συστοιχίας Patriot.
Αντί να στηρίξει την αδελφή Κύπρο και να στείλει εκεί την συστοιχία Patriot, αντιθέτως την εγκαταλείπει και στηρίζει χωρίς λόγο και με πιθανότητα πολεμικής εμπλοκής, την ζάμπλουτη Σαουδική Αραβία και συγκεκριμένα εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής ARAMCO”.

Προηγούμενο άρθρο Δραστηριότητα Αστυνομικών Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας κατά τον μήνα Ιούνιο
Επόμενο άρθρο Εθελοντική αιμοδοσία στη Νίκαια το Σάββατο 6 Ιουλίου