Ειδήσεις

27ο Μεσογειακό Φεστιβάλ: Διήμερο θερινών κινηματογραφικών προβολών


Η Εταιρεία Φίλων Μεσογειακού Κινηματογράφου & Τεχνών προσκαλεί το ευρύ κοινό στο διήμερο κινηματογραφικών προβολών ταινιών μικρού μήκους, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Ιουλίου και την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024. Οι κινηματογραφικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα σε δύο επιλεγμένες ταράτσες καταστημάτων εστίασης στην πόλη της Λάρισας (Γαριβάλδη 3 και Φιλελλήνων στις 9/7 και Νικηταρά 60 στις 10/7).

Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό διήμερο που εντάσσεται στις πολυθεματικές δράσεις του 27ου Μεσογειακού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Νέων Κινηματογραφιστών, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Παράλληλα, το συγκεκριμένο καλλιτεχνικό γεγονός διοργανώνεται σε συνεργασία με το 8οTaratsaFilmFestivalofLarissa και αποσκοπεί αφενός μεν να προσφέρει μια «πολιτιστική όαση δροσιάς» στο δοκιμαζόμενο από τις υψηλές καλοκαιρινές θερμοκρασίες λαρισαϊκό κοινό και αφετέρου να μυήσει τους κινηματογραφόφιλους τόσο στο μεσογειακό κινηματογράφο, όσο και στη σύγχρονη σκηνοθετική προσέγγιση σύγχρονων προβληματισμών αναφορικά με τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.

Οι προβολές ξεκινούν και τις δύο βραδιές στις 21.00, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη και απρόσκοπτη για το κοινό, καθώς μέλημα της Εταιρείας Φίλων Μεσογειακού Κινηματογράφου παραμένει η άμβλυνση των πολιτιστικών ανισοτήτων και η εξασφάλιση προσβασιμότητας στο αγαθό του πολιτισμού για όλους.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ανήλικος σε περιοχή Δήμου Τυρνάβου, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές
Επόμενο άρθρο Γιώργος Λαμπρούλης: Να σταματήσει τώρα ακόμα μια αδικία για τους αναπληρωτές με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση