Ειδήσεις

Γεώργιος Ναπ. Ρούντας: Έλλειψη νερού για τους παραγωγούς στην περιοχή των Γόννων και συναφή προβλήματα


Ο βουλευτής ΝΙΚΗΣ Λάρισας κ. Γεώργιος Ναπ. Ρούντας με επιστολή του στο Δήμαρχο Τεμπών, αναφέρθηκε στο πρόβλημα έλλειψης νερού που εδώ και χρόνια ταλανίζει του αγρότες της περιοχής.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, επισημαίνει τα εξής:

Το χρονίζον πρόβλημα λειψυδρίας στους Γόννους στον τομέα της άρδευσης πρέπει να επιλυθεί επειγόντως διότι από αυτό εξαρτάται η παραγωγή ελιάς.

Οι ελιές έχουν ζαρώσει στα δέντρα και υπάρχει κίνδυνος να αρχίσουν να πέφτουν πολύ πριν τη συγκομιδή. Αυτό για τους παραγωγούς σημαίνει ραγδαία μείωση εισοδήματος, δυσκολίες στις πληρωμές και πλέον θέμα επιβίωσης. Αλλά και για τους καταναλωτές σημαίνει στέρηση της μοναδικής παγκοσμίως, για την εξαιρετική ποιότητα, ελιάς των Γόννων που πάει πίσω το εθνικό εμπόριο γενικά.

Οι ελαιώνες πρέπει επειγόντως να ποτιστούν άμεσα αλλιώς θα χαθεί όχι μόνο η φετινή αλλά και η επόμενη χρονιά. Εκτός των ευρύτερων έργων που πρέπει πάντως να γίνουν θα πρέπει να λειτουργήσουν οι δεξαμενές έστω και στην κατάσταση που βρίσκονται αυτή τη στιγμή με σχέδιο συντήρησής τους στο προσεχές διάστημα ώστε να παρατηρούνται απώλειες νερού.

Εξάλλου, το θέμα της λειτουργικότητας και της ασφάλειας των δεξαμενών είναι συγχρόνως και θέμα πυροπροστασίας, αφού εξαιτίας της μεγάλης έκτασής τους υπάρχει η δυνατότητα τα ελικόπτερα που επιχειρούν για κατάσβεση πυρκαγιών να επαναγεμίζουν στις δεξαμενές. Αν οι δεξαμενές δεν έχουν νερό, σε περίπτωση φωτιάς στην περιοχή, η εξάπλωσή της δεν θα μπορεί να ανακοπεί, με ανυπολόγιστες καταστροφικές συνέπειες για τους κατοίκους, το περιβάλλον, την ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής και οικονομίας.

Τέλος, ο κ. Ρούντας έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση κάθε αρμοδίου φορέα ώστε να συνδράμει από τη δική του πλευρά στην οριστική επίλυση του προβλήματος αυτού.

 

 

Γραμματεία Γεωργίου Ναπ. Ρούντα

Αντιπροέδρου του Δημοκρατικού και Πατριωτικού Κινήματος ΝΙΚΗ

Βουλευτή ΝΙΚΗΣ Λάρισας

Προηγούμενο άρθρο 1η Αναθεώρηση του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας Λεκανών Απορροής Ποταμών
Επόμενο άρθρο «Ολυμπιονίκεια 2024» απόψε στη Χάλκη