Ειδήσεις

Γ. Λαμπρούλης: Ανατίθεται σε έναν ιδιωτικό φορέα να αναμορφώσει το περιεχόμενο και τις προτεραιότητες στην ψυχική υγεία


Στην «ηχηρή απάντηση» που έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και ο λαός της Λοκρίδας στην πρόκληση της κυβέρνησης να πετάξει κυνικά τους εργάτες της εταιρείας και τις οικογένειές τους στον δρόμο χωρίς καμία διασφάλιση, αναφέρθηκε αρχικά στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο Γιώργος Λαμπρούλης, βουλευτής του ΚΚΕ.

Τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω, αλλά ενωμένοι και αποφασιστικά συνεχίζουν τον αγώνα τους για ζωή με αξιοπρέπεια στον τόπο τους, ενώ συμπλήρωσε πως στο πλευρό τους είναι οι εργαζόμενοι και ο λαός όλης της χώρας, απαιτώντας μαζί τους οι εργάτες να γυρίσουν στις δουλειές τους και «να ξανακαπνίσει η τσιμινιέρα» της ΛΑΡΚΟ.

Σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας της κυβέρνησης της ΝΔ, για το οποίο τοποθετείτο ο Γ. Λαμπρούλης και προβλέπει, στο πλαίσιο του σχεδιασμού και της υλοποίησης ενός 5ετούς επιστημονικού προγράμματος για την ενίσχυση της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων στην Ελλάδα και για τη διασφάλιση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας στις δημόσιες δομές ψυχικής υγείας, τη δημιουργία κέντρων αναφοράς σε έξι πόλεις της χώρας, χρηματοδοτούμενα και από το Ίδρυμα «Νιάρχος», ο βουλευτής του ΚΚΕ διευκρίνισε πως δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά και αποσυνδεδεμένο από τους στόχους της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» που είχε κυρωθεί στη Βουλή πριν λίγο καιρό και την καταψήφισε το ΚΚΕ.

Όπως εξήγησε, αυτά τα κέντρα θα δραστηριοποιηθούν σε ερευνητικό, κλινικό και εκπαιδευτικό έργο και πως πρόκειται για έναν μηχανισμό, στον οποίο εκχωρείται η προσαρμογή του περιεχομένου και της κατεύθυνσης προγραμμάτων ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων, καθώς και ο έλεγχός τους, όπως και η εκπαίδευση των σχετικών ειδικοτήτων υγειονομικών του δημόσιο τομέα: «Ανατίθεται σε έναν ιδιωτικό φορέα να αναμορφώσει τον προσανατολισμό, το περιεχόμενο και τις προτεραιότητες στην ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων και την εκπαίδευση του προσωπικού των δημόσιων μονάδων υγείας».

Τόνισε πως το ΚΚΕ δεν συμφωνεί με κάτι τέτοιο, δεδομένου πως ουσιαστικά πρόκειται για μια «ευθεία παρέμβαση με τη σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης στον έλεγχο του περιεχομένου και των κριτηρίων της ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων».

Επισήμανε, παράλληλα, πως είναι μια εξέλιξη που προωθείται ταυτόχρονα με το αντιδραστικό και αντιλαϊκό νομοσχέδιο για τη δημόσια ψυχική υγεία και εντάσσεται στην πολιτική και της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων, στο πλαίσιο της λεγόμενης ψυχιατρικής μεταρρύθμισης.

«Η δωρεά αποτελεί το προκάλυμμα, το τυράκι για να μη φαίνεται η φάκα», είπε χαρακτηριστικά και δήλωσε, στο τέλος, ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

ΛΑΡΙΣΑ 18/7/2024

Προηγούμενο άρθρο 7ο Συνέδριο Βιώσιμης Κινητικότητας στη Λίμνη Πλαστήρα
Επόμενο άρθρο Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής ενημερώνει τους Θεσσαλούς για την εμφάνιση εστίας Πανώλους αιγοπροβάτων