Ειδήσεις

Με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε ο Προφήτης Ηλίας στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Τεμπών


Την παραμονή της εορτής του Προφήτη Ηλία, το απόγευμα της Παρασκευής 19 Ιουλίου στα γραφικά και ιστορικά Αμπελάκια, πραγματοποιήθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας στο εξωκλήσι του προφήτη Ηλία. Τον Πανηγυρικό εσπερινό τέλεσε ο π. Βασίλειος, συλειτουργούντος του π. Πορφυρίου.
Μετά το πέρας της Αρτοκλασίας, προσφέρθηκε πλουσιοπάροχο γεύμα με βραστό κρέας και πληγούρι, φροντισμένο από τους  εθελοντές γυναίκες και άντρες του χωριού.
Την ίδια μέρα στην πλατεία των Γόννων πραγματοποιήθηκαν χορευτικές εκδηλώσεις, λόγω της εορτής του Προφήτη Ηλία στο ομώνυμο εξωκλήσι στο λοφίσκο των Γόννων.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από τον Μορφωτικό Σύλλογο-Λαογραφικό Μουσείο Γόννων σε συνεργασία με τον Δήμο Τεμπών. Τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, παρουσίασαν επιτυχημένες εμφανίσεις, άρτια οργανωμένες από την εκπληκτική χοροδιδάσκαλο κα Βάσω Κουκουθάκη.
Το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου, ανήμερα της εορτής του Προφήτη Ηλία, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας στο όμορφο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία στην κορυφή του λόφου των ελαιώνων στον Παραπόταμο. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε λειτουργούντος του π. Νικολάου. Μετά την απόλυση ο  Σύλλογος Απανταχού Παραποταμιτών “ο Προφήτης Ηλίας” πρόσφερε σε όλους  τους προσκυνητές γλυκά, κρύο νερό και αναψυκτικά.
Στις θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις παρευρέθηκαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθανάσιος Καραναστάσης, Γιώργος Σολωμός, Παναγιώτης Γκατζόγιας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Βασίλειος Σίμος, Ζήσης Γκανάτσιος,  οι Πρόεδροι των Δ.Κ. Αμπελακίων, Γόννων και Παραποτάμου κ.κ. Γιάννης Ταζές, Θωμάς Παπαδόντας, Γιώργος Γουγουλιάς, πρόεδροι Συλλόγων και φορέων, πλήθος προσκυνητών και επισκεπτών.
Σε δήλωση του ο Δήμαρχος Τεμπών τόνισε: “Εύχομαι χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες. Με τη χάρη του Προφήτη Ηλία να έχουμε υγεία και δύναμη και να είμαστε όλοι καλά να ανταμώνουμε σε εκδηλώσεις που εκπέμπουν αιδιοδοξία και χαρά. Του χρόνου να είμαστε όλοι πάλι εδώ για να τιμήσουμε τον Άγιο, αλλά και τους Συλλόγους μας, που με αγάπη και εθελοντισμό προσπαθούν να διατηρήσουν και να αναδείξουν τα ήθη και τα έθιμα της κάθε περιοχής μας. Τέλος να ευχαριστήσω τους μικρούς και μεγαλύτερους χορευτές που με την καθοδήγηση των άξιων χοροδιδασκάλων, αποδίδουν χορούς του τόπου μας αλλά και από όλη τη χώρα”
Προηγούμενο άρθρο Παράδοση της δωρεάς δύο τηλεοράσεων στο Γ.Ν. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Χωρίς λύση Κυπριακού δεν υπάρχει βελτίωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις