Ειδήσεις

Δωρεάν παιδικές θεατρικές παραστάσεις στα δημοτικά σχολεία Καλλιθέας, Ευαγγελισμού και Τσαριτσάνης


Δωρεάν παιδικές θεατρικές παραστάσεις έχει προγραμματίσει ο Δήμος Ελασσόνας τις επόμενες ημέρες στα προαύλια των δημοτικών σχολείων Καλλιθέας, Ευαγγελισμού και Τσαριτσάνης, με το έργο «Η Ρούμπι και το γενναίο λιοντάρι», από την θεατρική ομάδα «Πασπαρτού», σε συνδιοργάνωση με την ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Πρόκειται για μια τρυφερή ιστορία ενός μικρού κοριτσιού με ένα λιοντάρι, που καταφέρνει την ενεργή συμμετοχή όλων των παιδιών κατά τη διάρκεια της παράστασης μέσα από τη μουσική και την πλοκή του έργου.

Οι θεατρικές παραστάσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των δημοτικών σχολείων Καλλιθέας, Ευαγγελισμού και Τσαριτσάνης και τους κατά τόπους προέδρους των κοινοτήτων ως εξής:

 Παρασκευή 9 Αυγούστου | Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας | ώρα 21:00

 Δευτέρα 12 Αυγούστου | Δημοτικό Σχολείο Ευαγγελισμού | ώρα 21:00

 Τρίτη 13 Αυγούστου | Δημοτικό Σχολείο Τσαριτσάνης | ώρα 21:00

Υπόθεση έργου:

Ένα λιοντάρι δραπετεύει από τον τοπικό ζωολογικό κήπο όπου στο δρόμο προς την ελευθερία συναντάει τη μικρή Ρούμπι και αναπτύσσουν μια πολύ τρυφερή σχέση. Ο Βασιλιάς των ζώων θα ξεπεράσει όλες τις φοβίες του και τα βασανιστήρια των ανθρώπων με τη βοήθεια ενός μικρού κοριτσιού. Το λιοντάρι από ένα θηριώδες και αιμοβόρο πλάσμα γίνεται συμμέτοχος στο παιχνίδι ενός παιδιού.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Οστρικώφ Ιβάν
Μετάφραση – Διασκευή: Γιούρι Στούπελ
Σκηνοθεσία: Ηλίας Β. Παπαγιάννης
Πρωτότυπη μουσική: Γιούρι Στούπελ
Σκηνικά – Κοστούμια: Δώρα Παπαδούλη
Φωτισμοί: Δημήτρης Παπαδούλης
Animation: Κώστας Καραδένδρος
Φωτογραφίες: Πέτρος Δημουλάς
Παίζουν οι ηθοποιοί: Φένια Καλαντζή, Παύλος Μόκκας, Κατερίνα Μπουνέλα, Βασίλης Σακκάς, Δημήτρης Τσατσανάκος
Παραγωγή: Πασπαρτού
Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Κουρέτα με κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα για την πανώλη
Επόμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Οχι στην Ενεργειακή Κοινότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που θα αποτελέσει έτοιμο πελάτη για τους επενδυτές στις Α.Π.Ε.