Ειδήσεις

Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας «Ξενώνας Ραψάνης» Α.Π.Θ. – Τριήμερο Εργαστήρι Κεραμικής


Με μεγάλη επιτυχία και με πολύ μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το τριήμερο εργαστήρι κεραμικής που πραγματοποιήθηκε από τις 17 έως και τις 19 Αυγούστου 2024 στο όμορφο χωριό της Ραψάνης, στα πλαίσια των καλοκαιρινών δράσεων που υλοποιούνται από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας «Ξενώνας Ραψάνης» του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης.

Την επιμέλεια του εργαστηρίου, με τίτλο «Παίζω με ένα κομμάτι πηλό, δημιουργώ και μαθαίνω» είχε η αγαπημένη μας κεραμίστρια, Λία Παπαηλία.

Το εργαστήρι αποτέλεσε μία εξαιρετική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή με την ιστορία των παιχνιδιών της αρχαιότητας, γνωρίζοντας λεπτομέρειες, τόσο για το υλικό -πηλός-, όσα και για τις τεχνικές κατασκευής τους.

Μέσα από ένα σύντομο ταξίδι στις πήλινες κουδουνίστρες, στις κούκλες, στα μικροσκοπικά οικιακά σκεύη, στα αλογάκια με ρόδες, στις σβούρες κλπ., μικροί και μεγάλοι εμπνεύστηκαν και δημιουργήσουν σε ελεύθερο σχέδιο, ποικίλες αναπαραστάσεις παιχνιδιών της αρχαιότητας.

Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, με τις δημιουργίες να είναι πολυάριθμες και μοναδικές.

Ευχαριστούμε θερμά τη Λία Παπαηλία για την πραγματοποίηση του εργαστηρίου και για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων 2024 εδώ.

Προηγούμενο άρθρο Αλληλεγγύη Δήμου Λαρισαίων προς τους πυρόπληκτους Δήμους της Αττικής - Είδη πρώτης ανάγκης συγκεντρώνει το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησε ο Τρύγος στον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου