Ειδήσεις

Ένα ξέφρενο τριήμερο, γεμάτο πλούσιες δράσεις κυρίως για μικρούς, αλλά και για μεγάλους, ολοκληρώθηκε στη Ραψάνη


Ένα ξέφρενο τριήμερο, γεμάτο πλούσιες δράσεις κυρίως για μικρούς, αλλά και για μεγάλους, ολοκληρώθηκε στη Ραψάνη, με ιδιαίτερη επιτυχία και με τεράστια συμμετοχή στα πλαίσια των καλοκαιρινών δράσεων που υλοποιούνται από το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας “Ξενώνας Ραψάνης” του Α.Π.Θ. σε συνεργασία με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ραψάνης.

Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 23/8, στην, κατάμεστη από κόσμο, κεντρική πλατεία του χωριού, πραγματοποιήθηκε η παράσταση Καραγκιόζη, με τίτλο “O Καραγκιόζης Καπετάνιος”, του εξαιρετικά ταλαντούχου Παναγιώτη Παναγούλη, που μας χάρισε μοναδικές στιγμές γέλιου μέσα από τις περιπέτειες του γνώριμού μας λαϊκού ήρωα.

Το Σάββατο το πρωί, στις 24/8, η συνέχεια δόθηκε στο Δημοτικό Σχολείο, όπου δεκάδες παιδιά, με την καθοδήγηση του Παναγιώτη Παναγούλη κατασκεύασαν φιγούρες του Θεάτρου Σκιών, με αποτέλεσμα αμέσως μετά το τέλος του εργαστηρίου, να γεμίσει η πλατεία με επίδοξους μικρούς καραγκιοζοπαίχτες, που δοκίμαζαν τις φιγούρες που φιλοτέχνησαν!

Η μέρα ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, καθώς το βράδυ, στην Κεντρική Πλατεία, μια παρέα μαθητών, αλλά και ταλαντούχων μουσικών, μας ψυχαγώγησαν με τραγούδια και ρυθμούς της έντεχνης και δημοτικής μουσικής, και με το κέφι τους μετέτρεψαν τη βραδιά σε γλέντι και ξεσήκωσαν σε χορό τους θεατές, οι οποίοι στο τέλος τους καταχειροκρότησαν!

Την Κυριακή 25/8, το τριήμερο των δράσεων έκλεισε ιδανικά με την αφήγηση και το εργαστήρι παραμυθιού της εξαιρετικής Εύη Δήμου, αφηγήτριας λαϊκών παραμυθιών, με τίτλο “Να και της βρύσης τα νερά…!”. Στον αυλόγυρο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου, κάτω από τα μεγάλα δέντρα, ακούσαμε όμορφα παραμύθια από πολλά μέρη της Ελλάδας, ταξιδέψαμε σε κόσμους φανταστικούς, παίξαμε τις “σουσουράδες” και στο τέλος, κατασκευάσαμε κούκλες με μικρά ξυλαράκια, μαλλί και χαρτί με αφορμή τους ήρωες και τις ηρωίδες των παραμυθιών!

Ευχαριστούμε θερμά τους συντελεστές αυτού του τριημέρου για τις όμορφες στιγμές και τη συνεργασία που είχαμε: Παναγούλης Παναγιώτης, Παναγούλη Ευδοξία, Ματούλας Κωστής, Γκοτζιάς Σωτήρης, Μαραγκίδης Χάρης, Εύη Δήμου.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα των καλοκαιρινών δράσεων 2024 εδώ.

Προηγούμενο άρθρο Η ταινία «Ζ» του Κώστα Γαβρά στις Νύχτες κινηματογράφου στο Μουσείο
Επόμενο άρθρο Δήμος Λαρισαίων: Παραμένει σε επιφυλακή η Υπηρεσία Πρασίνου για πτώσεις κλαδιών