Ειδήσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας στις 30 Αυγούστου


Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στο Νέο Διοικητήριο στην οδό Καλλισθένους & Θεοφράστου, στις 30 Αυγούστου 2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 16:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 167 του Νόμου 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 15 του Νόμου 5056/2023 και ισχύει, με τα παρακάτω θέματα:

Α) Επερωτήσεις: 1)Της Περιφερειακής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας»:

-Για τη μη κατασκευή του φράγματος Δελερίων Λάρισας.

-Για την κατασκευή έργων στο γήπεδο ποδοσφαίρου των Γόννων.

– Για το πρόβλημα της λειψυδρίας στην κτηματική περιφέρεια Γόννων

2) Της Περιφερειακής Παράταξης « Ενωμένοι Θεσσαλοί» :

– Λήψη μέτρων για περιορισμό προβλημάτων στον Παγασητικό.

Β) Ψήφισμα – Πρόταση Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Θεσσαλίας.

– Ψήφισμα για τους εργαζομένους στην καθαριότητα με πάγια χορηγήματα.

Γ) Θέματα Ημερήσιας Διάταξης της Συνεδρίασης:

ΘΕΜΑ 1ο : Επικύρωση Πρακτικών της 15 ης/1-8-2024 συνεδρίασης έτους 2024 (Πρακτικό 15/1-8- 2024) του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

ΘΕΜΑ 2ο : Ανακοίνωση – Πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την πλήρωση της θέσης του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : κ. Τσαγανού –Βασιλικού Χρυσούλα Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας.

ΘΕΜΑ 3ο: Αναβάθμιση – Ενίσχυση αγωγών μεταφοράς νερού των Α & Β ομάδων γεωτρήσεων της Δ.Ε.Υ.Α.Λ .

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : κ. Ντάγιας Χρήστος, Προϊστάμενος Δ/νσης Τεχνικών Έργων Π.Ε Λάρισας

ΘΕΜΑ 4ο : Ορισμός εκπροσώπου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για τον καθορισμό διοικητικών κυρώσεων στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες λεωφορείων.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : κ. Κουρέτας Δημήτριος, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση μίσθωσης ακινήτου για τη στέγαση της γραμματείας του ΠΥΣΔΕ, σε ακίνητο ήδη εγκατεστημένης υπηρεσίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Τέλιος Κωνσταντίνος, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας.

ΘΕΜΑ 6ο : Τροποποίηση του δέκατου (10ο ) θέματος της αριθμ. 66/2024 (Απόσπασμα Πρακτικού 07/01-03-2024) (ΑΔΑ: ΨΝΗ17ΛΡ-1ΥΤ) απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας «Έγκριση αθλητικών εκδηλώσεων για το έτος 2024 των ΠΕ Μαγνησίας & Σποράδων».

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Σουλούκος Σωτήριος, Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού – Πολιτισμού.

ΘΕΜΑ 7ο : Ορισμός Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου ΕΚΠΟΛ Α.Ε. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Κουρέτας Δημήτριος, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

ΘΕΜΑ 8ο : Επιστημονική Δράση με τίτλο: «Αφιέρωμα στην Εφηβεία» που θα διεξαχθεί στη Λάρισα, μέσα από έξι (6) ημερίδες που θα πραγματοποιηθούν από τον Οκτώβριο του 2024 έως 3 και τον Μάιο του 2025, από το Ινστιτούτο Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : κ. Αποστόλου Ευάγγελος, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας.

ΘΕΜΑ 9ο: Έγκριση – ένταξη στο ετήσιο πρόγραμμα προμηθειών της Περιφέρειας Θεσσαλίας έτους 2024 προμήθειας δεκατριών (13) Αυτόματων Εξωτερικών Απινιδωτών (ΑΕΑ), για την ανάγκη πρόληψης της υγείας των πολιτών της ΠΕ Λάρισας.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: κ. Αποστόλου Ευάγγελος, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας.

Προηγούμενο άρθρο Χρ. Τριαντόπουλος: Υλοποιήθηκαν και συνεχίζονται οι αποκαταστάσεις αρδευτικών δικτύων από τους ΤΟΕΒ της Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Χρ. Τριαντόπουλος: από Καρδίτσα και Φαρκαδόνα: Μέχρι 22.500 ευρώ η κρατική αρωγή για μικρής κλίμακας επισκευές