Ειδήσεις

Ανακοίνωση της Μικτής Χορωδίας του Φιλανθρωπικού & Πολιτιστικού Συλλόγου ¨Η ΑΡΩΓΗ¨ Αμπελώνα


Έρχεται ο Σεπτέμβριος και ξαναγυρνάμε στην καθημερινότητα. Ας μην αφήσουμε την καθημερινότητα να μας χαλάσει τη διάθεση. Ξεφεύγουμε μέσα από την συμμετοχή μας στην Μικτή Χορωδία μας. Ας εκφραστούμε καλλιτεχνικά  συμμετέχοντας στις πρόβες και τις εκδηλώσεις της Μικτής Χορωδίας.

Τα οφέλη από την συμμετοχή πολλά:

  • Το τραγούδι σε μία χορωδία αποδεδειγμένα δίνει μία συναισθηματική ανάταση! Αυτό συμβαίνει  γιατί μέσα από το τραγούδι απελευθερώνονται ενδορφίνες που μειώνουν τα επίπεδα του άγχους με αποτέλεσμα η συμμετοχή στη χορωδία να συμβάλει σε μία θετική ψυχική κατάσταση. Η κοινή αίσθηση της αρμονίας που δημιουργείται από την ομάδα τόσο μουσικά όσο και συναισθηματικά ενισχύει τη διάθεσή μας και απομακρύνει τα συναισθήματα της κατάθλιψης και του άγχους.
  • Ξεπερνάμε τον φόβο της έκθεσης μπροστά σε άλλους! Στη χορωδία, μας δίνεται  η ευκαιρία να συμμετέχουμε σε συναυλίες, που κάθε χρόνο είναι και περισσότερες, να γνωρίσουμε τι σημαίνει σύμπραξη με άλλα μουσικά σύνολα, να γνωρίσουμε τις κινήσεις όταν διευθύνει ένας μαέστρος. Όλες αυτές οι εμπειρίες, συμβάλλουν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και μας προετοιμάζει κατάλληλα να μοιραστούμε αυτές τις εμπειρίες με το κοινό.
  • Ενισχύει την κοινωνική μας ζωή! Η γνωριμία με νέους ανθρώπους είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς και η τακτική δέσμευση των προβών της χορωδίας. Ενώ η συμμετοχή σε εκδρομές, σε χορωδιακά φεστιβάλ και σε εκδρομές αναψυχής που διοργανώνονται, προσφέρουν  έναν τρόπο κοινωνικότητας και συντροφικότητας μεταξύ των μελών.
  • Κάνει καλό στην ΥΓΕΙΑ! Μπορεί να μη συσχετίζουμε αμέσως το τραγούδι ως γυμναστική, αλλά υπάρχουν πολλά φυσικά οφέλη όταν τραγουδάμε τακτικά. Το τραγούδι με την σωστή διαφραγματική αναπνοή, αυξάνει την ποσότητα οξυγόνου στο αίμα, αυξάνει τα επίπεδα της ενέργειας και ασκεί μία σειρά μυών στο πάνω μέρος του σώματος. Όλα αυτά συμβάλλουν στο να αυξηθεί και το προσδόκιμο ζωής.

Καλούνται παλιά και νέα μέλη να ενώσουν και πάλι τις φωνές τους και την αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι, με σκοπό τη συνεισφορά τους στη χορωδιακή τέχνη και στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε  όλους όσους αγαπούν τη μουσική και το τραγούδι χωρίς να διαθέτουν απαραίτητα μουσικές γνώσεις ή εμπειρία.

Ιδιαίτερα καλούμε τις νέες και τους νέους του Αμπελώνα που νοιάζονται για την πολιτιστική αναβάθμιση του τόπου μας, που έχουν καλλιτεχνικές-μουσικές ανησυχίες  να πλαισιώσουν την μικτή χορωδία δίνοντας με την ζωντάνια τους ώθηση  για την περαιτέρω εξέλιξη της.

Η έναρξη των προβών θα γίνει την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 20:15 στη αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αμπελώνα..

Οι πρόβες και ακροάσεις των νέων μελών για τη Μικτή Χορωδία θα γίνονται  κάθε Δευτέρα   στις 20:15 – 22:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Αμπελώνα.

Σας περιμένουμε  για να δημιουργήσουμε μια χορωδία αντάξια της χορωδιακής ιστορίας του Αμπελώνα.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Τυρνάβου , την Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  του Δήμου Τυρνάβου όπως και τον Διευθυντή του Γυμνασίου Αμπελώνα κ. Γραββάνη Στέφανο για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων για την πραγματοποίηση των προβών της χορωδίας.

Υπεύθυνη διδασκαλίας : Ειρήνη Μάμμου

Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στα τηλέφωνα:

6937287172 Κουκούλης Γιώργος

6978468831 Μάμμου Ειρήνη

 

 

 

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Προηγούμενο άρθρο Οχι της περιφερειακής αρχής Θεσσαλίας στην κατασκευή έργων στο γήπεδο των Γόννων, που ζήτησε ο επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης, Τάσος Τσιαπλές
Επόμενο άρθρο Δήμος Λαρισαίων: Χωρίς το παραμικρό ίχνος ντροπής και ευθιξίας, ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης, κ. Δεληγιάννης, θέλει να μας κουνήσει το δάχτυλο