Συνάντηση Μ. Χαρακόπουλου με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος είχε συνάντηση με το προεδρείο του Συλλόγου Επαγγελματιών Γεωπόνων Ν. Λάρισας για θέματα που αφορούν στον κλάδο των Γεωπόνων που εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες.

Ειδικότερα, τονίστηκε ότι η περιορισμένη ρευστότητα που υπάρχει στην αγορά, δυσχεραίνει σημαντικά τη δυνατότητα των επαγγελματιών του κλάδου να πιστώνουν τους αγρότες. Επισημάνθηκε η ανάγκη μεγαλύτερης ευελιξίας στην χορήγηση αδειών για παράλληλη εισαγωγή φυτοπροστατευτικών προϊόντων, με σκοπό να λειτουργήσει καλύτερα ο ανταγωνισμός. Επί τάπητος τέθηκε η ταχεία ολοκλήρωση των διαδικασιών για τα αγροπεριβαλλοντικά προγράμματα (βιολογικά, μείωση νιτρορύπανσης) καθώς και η εγκρίσεις των σχεδίων βελτίωσης που θα κινητοποιήσουν την τοπική οικονομία. Σε θεσμικό επίπεδο, ζητήθηκε η ενεργότερη συμμετοχή τους στις διαδικασίες που αφορούν την εφαρμογή του νέου νόμου για τα φυτοφάρμακα στην πράξη, ενώ ειδική αναφορά έγινε στα προβλήματα με τις διαδικασίες ανανέωσης των αδειών χρήσης νερού των γεωτρήσεων.

Ο κ. Χαρακόπουλος από τη μεριά του δήλωσε: «Στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την επανεκκίνηση της οικονομίας μας με μοχλό την πρωτογενή παραγωγή, η αρωγή επιστημόνων που έχουν εμπειρία στο χωράφι είναι κάτι παραπάνω από πολύτιμη. Προσβλέπω σε συγκεκριμένες προτάσεις που μπορούν να συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά των Επαγγελματιών Γεωπόνων παρόντες ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Θεόδωρος Κατσής, ο γραμματέας κ. Δημήτρης Παπαγεωργίου, ο ταμίας κ. Αστέριος Καρτσαφλέκης και το μέλος κ. Αθανάσιος Κοντσιώτης.

Προηγούμενο άρθρο Ουίσκι σπιτικό «made in Larissa»!
Επόμενο άρθρο Τοποθέτηση περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων