Ειδήσεις

Γεώργιος Ναπ. Ρούντας: Επικίνδυνη η κατάσταση για τον άμαχο πληθυσμό και τους Ορθόδοξους Ρωμηούς από τις επιθέσεις του Ισραήλ στο Λίβανο


Ερώτηση προς τον Υπουργό Εξωτερικών απηύθυνε ο αντιπρόεδρος και βουλευτής ΝΙΚΗΣ Λάρισας κ. Γεώργιος Ναπ. Ρούντας για την προστασία των Ορθοδόξων Ρωμηών στο Λίβανο.

Εξαιτίας της εμπλοκής και του Λιβάνου σε πόλεμο με το Ισραήλ, την Πέμπτη 03 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την ολοκλήρωση επαναπατρισμού 60 Ελλήνων και Ελληνοκυπρίων πολιτών με τις οικογένειές τους από τον Λίβανο λόγω της επικίνδυνης κατάστασης από τις επιθέσεις του Ισραήλ.

Υπό την θεσμική αιγίδα των παλαίφατων ορθόδοξων, ρωμαίικων Πατριαρχείων Ιεροσολύμων και Αντιοχείας, όμως, βρίσκονταικαι άνθρωποι που άντεξαν 14 αιώνες συνεχούς ισλαμικής επικράτησης, που έχουν την ίδια πίστη, τις ίδιες παραδόσεις, την ίδια ιστορία, τα ίδια προτάγματα και την ίδια προοπτική με εμάς. Και το μόνο πού ζητάνε είναι: «να μην τους ξεχνάμε, να μην ξεχνάμε ότι είναι αδέλφια μας, να μην τους αφήσομε μόνους στις φοβερές πιέσεις της περιοχής, να μην τους αφήσομε αβοήθητους να αφομοιωθούν και να χαθούν από το Γένος μας».

Μετά την προ εικοσαετίας διακοπή υποτροφιών που παρείχε το ελληνικό κράτος σε σημαντικό τμήμα της νεολαίας «έχουμε πλέον απωλέσει μέγα μέρος των παλαιών μας μοχλών επιρροής».

Ερωτά, λοιπόν, ο βουλευτής ΝΙΚΗΣ Λάρισας Γεώργιος Ναπ. Ρούντας σχετικά με την προστασία των Ορθοδόξων Ρωμηών στο Λίβανο τον Υπουργό:

1) ποια την πρόταση της κυβέρνησης για την ταχεία εκτόνωση της κρίσης και την αποκατάσταση της ειρήνης στην περιοχή,

2) ποια τα μέτρα που προτίθεται να λάβει για την προστασία των Ορθοδόξων Ρωμηών στον Λίβανο και

3) ποιος ο ακριβής αριθμός αυτών των Ορθοδόξων Ρωμηών, αν έχουν καταγραφεί.

 

Αριθμός πρωτοκόλλου Ερωτήσεων: 44/8.10.2024

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/12708561.pdf

 

 

Βουλευτικό Γραφείο Γεωργίου Ναπ. Ρούντα

Αντιπροέδρουτου Δημοκρατικού Πατριωτικού Κόμματος ΝΙΚΗ

και Βουλευτή Λαρίσης

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία της ΕΘΕΑΣ είχε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστας Τσιάρας
Επόμενο άρθρο Εξιχνίαση – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού για κλοπή από κατάστημα