Κλείνει τις πληγές από τα… Τέμπη


 Οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο του Ν. Λάρισας λόγω του κλεισίματος των Τεμπών και τις οποίες η Νομαρχία εκτελεί μόνη της, ξεκίνησαν και συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. O νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός μετέβη στο δρόμο Ροδιάς – Συκαμινέας προκειμένου να παρακολουθήσει την πορεία των εργασιών.

 Μεγάλα τμήματα του συγκεκριμένου οδικού άξονα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές λόγω της εκτεταμένης κυκλοφορίας, κυρίως φορτηγών, κατά την περίοδο που τα Τέμπη ήταν κλειστά.

Οι εργασίες διεξάγονται κανονικά όπως διαπιστώθηκε, παρά το δυσμενές των καιρικών συνθηκών και η Νομαρχία ευελπιστεί να παραδώσει πολύ σύντομα το δρόμο και πάλι ασφαλή στους οδηγούς.

«Παρά την έλλειψη βοήθειας από την κεντρική εξουσία, προχωράμε μόνοι μας», τόνισε σε δηλώσεις του ο νομάρχης Λάρισας, σημειώνοντας ότι «η Νομαρχία θα παραδώσει το δίκτυο του νομού σε πολύ καλή κατάσταση, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν. Προτιμήσαμε να κόψουμε χρήματα από άλλα έργα προκειμένου να μην θρηνήσουμε θύματα αφού η κατάσταση του δρόμου μετά τα Τέμπη – και ειδικά κατά τις βραδινές ώρες είναι δραματικά επικίνδυνη» κατέληξε ο νομάρχης.

Ήδη αποκαταστάθηκαν οι ζημιές σε μεγάλα τμήματα του δρόμου Ροδιάς -Συκαμινέας, ενώ σε άλλα οι εργασίες συνεχίζονται. Το έργο εντάσσεται σε εργολαβία ύψους ενός εκατ. ευρώ και υλοποιείται από την εταιρία ΚΡΑΤΗΡ Α.Τ.Ε. με έκπτωση 33,64 % (το τελικό ποσό της σύμβασης ανέρχεται στις 687.357, 53 ευρώ.)

Αφορά δε στη συντήρηση στο επαρχιακό οδικό δίκτυο από το Δημοτικό Διαμέρισμα Ροδιάς – Συκαμινέας (Σκαμνιάς) – Καρυάς, μέχρι τα όρια του Νομού Λάρισας (με την Πιερία), καθώς και το ευρύτερο οδικό δίκτυο των δημοτικών διαμερισμάτων Καρυάς και Καλλιπεύκης κι αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 10 Ιανουαρίου 2011. Όπως επισήμανε όμως ο κ. Κατσαρός, η ανάδοχος εταιρία δεσμεύτηκε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί νωρίτερα, μέχρι το τέλος του έτους, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω ταλαιπωρία των οδηγών.

Μεταξύ άλλων οι εργασίες που πρόκειται να εκτελεστούν είναι και η πλήρης ανακατασκευή του οδοστρώματος με ασφαλτικό σκυρόδεμα σε όλο το μήκος και πλάτος των υπό κατασκευή τμημάτων καθώς και σε επιπλέον θέσεις οι οποίες θα υποδειχθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας. Το υπό κατασκευή συνολικό τμήμα που θα επισκευαστεί είναι περίπου 25.000 τ.μ.

Στη χθεσινή επιθεώρηση εργασιών τον νομάρχη συνόδευαν ο αντινομάρχης Εργων κ. Αντ. Δραμαλιώτης, και μηχανικοί της Νομαρχίας με επικεφαλής τον αν. διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Χρ. Λυτροκάπη

Προηγούμενο άρθρο Σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού
Επόμενο άρθρο Ελάχιστες διαφοροποιήσεις στο Πρωτοδικείο