«Eνεργειακοί επιθεωρητές κτιρίων»


 Το ΤΕΕ -Τμήμα Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας ανταποκρινόμενο στις ανάγκες εφαρμογής του νέου Θεσμικού Πλαισίου που ισχύει από 1.10.10  και εν όψει εφαρμογής του Π.Δ 100/10 σε ότι αφορά την διαδικασία ενεργειακής επιθεώρησης με την ενεργοποίηση του σώματος των Ενεργειακών Επιθεωρητών και ειδικότερα,  για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής στο κανονικό Μητρώο των Ενεργειακών Επιθεωρητών ( άρθρο 6)  που προϋποθέτει κατάρτιση και Βεβαίωση Επαρκούς Παρακολούθησης από αντίστοιχο φορέα εκπαίδευσης σε συνδυασμό και με το άρθρο  9 του ανωτέρω ΠΔ,  ανακοινώνει  ότι έχει αναλάβει την ευθύνη για: 

  1. Τη σύνταξη του εκπαιδευτικού προγράμματος για την κατάρτιση των υποψήφιων  που θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς Φορείς  που έχουν δικαίωμα κατάρτισης (Πιστοποιημένα ΚΕΚ και ΑΕΙ-ΤΕΙ)
  1. Την εξεταστική διαδικασία που θα γίνεται δύο φορές τον χρόνο ενώπιον 9μελούς Επιτροπής, ( θα γίνει αποκεντρωμένα από το Περιφερειακό Τμήμα), με την εποπτεία του ΥΠΕΚΑ και θα εκδίδεται από το ΤΕΕ οριστική κατάσταση επιτυχόντων και  Πιστοποιητικό επιτυχούς εξέτασης , που θα υποβάλλεται στην στη συνέχεια στην Ε.Υ.ΕΠ.ΕΝ για εγγραφή στα Μητρώα.

  Για την υλοποίηση των προαπαιτούμενων σεμιναρίων κατάρτισης και πιστοποίησης επαρκούς παρακολούθησης,  το ΤΕΕ θα συνεργασθεί με πιστοποιημένους Εκπαιδευτικούς φορείς (ως ο νόμος ορίζει) που θα διοργανώσουν εξειδικευμένα Σεμινάρια υπό την εποπτεία του (ως προς την τήρηση των προϋποθέσεων πληρότητας και ποιότητας του προγράμματος σπουδών, τήρησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας) , με τίτλο: «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ» σύμφωνα και προσαρμοσμένα με τις κανονιστικές διατάξεις του  ΠΔ 100/10 και του εκπαιδευτικού προγράμματος του ΤΕΕ, που αναμένεται να  ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο του 2011.

Τα Σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε διπλ. Μηχανικούς ΑΕΙ και πτυχ. τεχνολ. Μηχανικούς ΤΕΙ, θα διεξαχθούν στη Λάρισα, σε τμήματα των 30 ατόμων, σε διαδοχικούς  κύκλους και θα είναι διάρκειας 120 ωρών ( 60+30+30) συμπεριλαμβανομένης και της πρακτικής άσκησης. 

Τα αναλυτικό πρόγραμμα, η συνεργασία με εκπαιδευτικό φορέα  και λοιπές οργανωτικές λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν στις επόμενες  ημέρες.

Το ΤΕΕ καλεί όσους θέλουν να συμμετάσχουν, να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και να την καταθέσουν στο ΤΕΕ. Θα ακολουθηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας κατάθεσης της εκδήλωσης ενδιαφέροντος  για τον σχηματισμό των Τμημάτων των 30 ατόμων.

Πληροφορίες στο τηλ.  2410 257866 (υπεύθυνος επικοινωνίας ΤΕΕ κ. Θωμάς Γκιάτας) καθώς, και στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ Κεντρ. & Δυτ. Θεσσαλίας, στο ειδικό πλαίσιο της «Υποστηρικτικής Δομής ΚΕΝΑΚ» του Τμήματος.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική διεύθυνση: tee_lar@tee.gr,  ή στο fax 2410 255 718 

Προηγούμενο άρθρο Να μην περάσει το «μνημόνιο της Παιδείας»
Επόμενο άρθρο Αμφίβολο το μέλλον των παραρτημάτων του ΤΕΙ/Λ σε Καρδίτσα-Τρίκαλα