Βράβευσαν 213 νέους φοιτητές και σπουδαστές της επ.Ελασσόνας


 

Η τυχερή φοιτήτρια της Φιλολογίας  δ. Μπεκιάρη Μαρία (LAPTOP) από το Λύκειο Δομένικου

 Με μια ιδιαίτερα σεμνή ,αλλά και συγκινητική εκδήλωση τίμησε  και φέτος το  Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» τη Νέα Γενιά, συνεχίζοντας έναν όμορφο  θεσμό, για τρίτη χρονιά , σε επίπεδο επ. Ελασσόνας.

Για τον λόγο αυτό συνεργάστηκε με  την GREENPEACE , μία διεθνή περιβαλλοντική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1971, με  παρουσία σε πάνω από σαράντα χώρες σε όλο τον κόσμο και διακρίνεται για τις δυναμικές της παρεμβάσεις σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος.

Η φετινή εκδήλωση  είχε ως κεντρικό θέμα το περιβάλλον και τους κινδύνους από  τις αλόγιστες παρεμβάσεις του ανθρώπου ,όπως είναι η εξόρυξη των ορυκτών κοιτασμάτων .

Η εκδήλωση έγινε την Πέμπτη  30 Δεκεμβρίου 2010 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ελασσόνας -Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Ελασσόνας και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ,στην οποία το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» τίμησε  και βράβευσε τους 213 νέους φοιτητές-σπουδαστές  της επ. Ελασσόνας, όπως κάνει κάθε χρόνο, δημιουργώντας έτσι μια στενή σχέση με το νέο επιστημονικό δυναμικό της επ. Ελασσόνας.

Πεποίθηση του Δικτύου είναι ότι το Περιβάλλον δεν το κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας ,αλλά το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας. Για τον λόγο αυτό το Δίκτυο κάλεσε στην  εκδήλωση την Παγκόσμια Οργάνωση Greenpeace  ,προκειμένου να παρουσιάσει το θέμα:«Πλανήτης  Γη και Κλιματικές αλλαγές»  ,  αναδεικνύοντας έτσι ότι το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος ,θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία του Πλανήτη μας .

Την παρουσίαση  και το γενικό συντονισμό της εκδήλωσης είχε  το μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου δ. Ελισσάβετ Μπουζούκη .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Πρόεδρου του Δικτύου κ. Κων. Σκριάπα ,ο οποίος τόνισε τη σημασία που αποδίδει το Δίκτυο στη Νέα Γενιά και στους νέους επιστήμονες της επαρχίας ,όπως επίσης και στο τεράστιο θέμα των κλιματικών αλλαγών που θέτουν σε κίνδυνο την ισορροπία του πλανήτη.

Για τον λόγο αυτό,τόνισε ότι   η χρήση των ΑΠΕ ,όπως επίσης και η «πράσινη» ανάπτυξη της επαρχίας είναι η απάντηση στο ενδεχόμενο εξόρυξης του λιγνίτη ,η οποία θα είναι καταστροφική για το μέλλον της περιοχής και των βιολογικών της προϊόντων. Επίσης ,σημείωσε  ότι το Δίκτυο «Περραιβία» δεν ξεχνά και όλους εκείνους τους άξιους νέους, που δεν πέτυχαν την εισαγωγή τους σε μια ανώτερη ή ανώτατη σχολή και αξίζει να τονιστεί ότι ο σεβασμός, η εκτίμηση και η συμπαράσταση του Δικτύου παραμένουν στον ίδιο,ακριβώς , βαθμό, αφού η επιτυχία τους στο μέλλον περνά μέσα από πληθώρα άλλων δραστηριοτήτων, μέσα από τις οποίες έχουν την ευκαιρία να προοδεύσουν και να διακριθούν.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Βασιλείου πατήρ Ευάγγ. Γκανάτσιος ,η εκπρόσωπος του Δημάρχου Ελασσόνας κ. Βάσω Γκατζιούρα-Γιώτσα  ,ο αν. Προϊστ.  του Περιφερ. Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πάτσης Δημ. ,και η εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ελασσόνας ,αλλά και Δασάρχης Ελασσόνας  κ. Φτίκα Ζωή .

Στη συνέχεια ο Διευθυντής του  Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελασσόνας και Περιβαλλοντολόγος κ. Σπύρος Αναγνωστάκης παρουσίασε ένα θαυμάσιο οδοιπορικό σε MULTIMEDIA περιβάλλον ,με θέμα:  «ΟΛΥΜΠΟΣ-Το παγκόσμιο Μνημείο της Φύσης» ,με σκοπό οι νέοι να γνωρίσουν το μυθικό βουνό ,τον Όλυμπο, που αποτελεί παγκόσμιο μνημείο της φύσης  .

Κεντρικός ομιλητής  της εκδήλωσης  ήταν ο  Υπεύθυνος  της Greenpeace Hellas   για θέματα Ενέργειας και Κλιματικών Αλλαγών  κ. Γρηγορίου Παναγιώτης, ο οποίος ανέπτυξε το  θέμα:«Πλανήτης  Γη και Κλιματικές αλλαγές»  ,  αναδεικνύοντας έτσι ότι το πρόβλημα της μόλυνσης του περιβάλλοντος ,θέτει σε κίνδυνο την ισορροπία του Πλανήτη μας .Η διάλεξη του κ. Γρηγορίου προκάλεσε αίσθηση και ήταν μια δυνατή φωνή κατά της εξόρυξης του Λιγνίτη στην επαρχία Ελασσόνας ,η οποία θα καταστρέψει το μοναδικό περιβάλλον της περιοχής και θα την οδηγήσει σε μαρασμό .

Απονομή Επαίνων

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» απένειμε  στους φετινούς επιτυχόντες της επ. Ελασσόνας, επαίνους, κλήρωσε  έναν Φορητό Υπολογιστή (LAPTOP), προσφορά του Δήμου Ελασσόνας και μοίρασε δωρεάν βιβλία Πληροφορικής.

Τυχερή της κλήρωσης αναδείχτηκε η φοιτήτρια  Μπεκιάρη Μαρία ,από το Λύκειο Δομένικου ,που σπουδάζει στο Τμήμα Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Συνεργασία Δικτύου «Περραιβία» με την GREENPEACE

Στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων του Δικτύου «Περραιβία» ,αλλά και της συνεργασίας του με άλλες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, εντός και εκτός Ελλάδος ,συμφωνήθηκε η στενή συνεργασία με την GREENEPEACE ,πάνω σε περιβαλλοντικά θέματα και της ανάπτυξης κοινών δράσεων ,προκειμένου να αναδειχθεί το μείζον θέμα της μόλυνσης του περιβάλλοντος .Στα πλαίσια αυτά και με σκοπό την ανάδειξη του μυθικού βουνού,του Ολύμπου, αλλά και της αξίας του για την Ελλάδα  και τον κόσμο , θα συνδιοργανωθεί με τη  GREENPEACE την ερχόμενη άνοιξη ,ανάβαση στον Όλυμπο ,αναδεικνύοντας την τεράστια φυσική ομορφιά του Θεσσαλικού Ολύμπου ,ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τον αγαπημένο τόπο προορισμού για τους λάτρεις της φύσης και των αθλημάτων βουνού ,από όλο τον κόσμο.

Την Εκδήλωση τίμησαν  με την παρουσία τους οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τηλέμαχος Γκαμπέτας, κ. Νίκ. Γάτσας, κ. Ιωάννης Δραγατσίκης, κ. Ράπτης Ιωάννης, εκπρόσωποι φορέων και πολλοί γονείς.

Ο Πρόεδρος και  το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη του Φ. Σαχινίση στον Δήμαρχο Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Μεγάλη Συναυλία –αφιέρωμα στο Ν. Γκάτσο