Μεγάλη Συναυλία –αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ν. Γκάτσου


 Μεγάλη συναυλία -αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου μας ποιητή και στιχουργού Ν. Γκάτσου ,προετοιμάζεται με ιδιαίτερη φροντίδα από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής του Δήμου Ελασσόνας ,υπό την  Καλλιτεχνική Διεύθυνση του κ. Δημ. Τσιαβέ .  

  Η Συναυλία με τίτλο «Αν θυμηθείς τ’ όνειρό μου», θα δοθεί το Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011 στην Αίθουσα «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» και ώρα 8.00 μ.μ. .

Αξίζει να σημειωθεί ότι στίχους του Ν. Γκάτσου μελοποίησαν οι μεγαλύτεροι Έλληνες συνθέτες  όπως είναι ο Μ. Θεοδωράκης ,ο Μ. Χατζιδάκις,ο Στ. Ξαρχάκος,ο Δήμος Μούτσης,κ.ά. τραγούδια των οποίων θα ακουστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης .

Ο Ν. Γκάτσος που γεννήθηκε στην Ασέα της Αρκαδίας το 1911,ήταν ο συνεχιστής μιας λησμονημένης παράδοσης ,που ήθελε τον ποιητικό λόγο να απαγγέλλεται ή να τραγουδιέται. Αφού δημιούργησε την εμβληματική για τη σύγχρονη λογοτεχνία «Αμοργό» , έγινε εκείνος που πρώτος έβαλε την ποίηση στο τραγούδι ,ανανεώνοντας με αυτόν τον τρόπο ,παράλληλα  και τα δύο εκφραστικά μέσα.

Η Συναυλία αυτή είναι η πρώτη μιας σειράς μεγάλων και ποιοτικών συναυλιών που θα  δοθούν και σε άλλες πόλεις ,σε συνεργασία με το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τους δεκάδες Συλλόγους-Μέλη του σε όλη την Ελλάδα , αρχής γενομένης από τη Λάρισα και το Βόλο, δεδομένης της ιδιαίτερης ποιότητάς της  και δείχνοντας τη μεγάλη μουσική υποδομή και παράδοση που διαθέτει η επ. Ελασσόνας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Ορχήστρας: Δημ .Τσιαβές

Αφηγητής :Πέτρος Χατζήνας

Σολίστ:      Πάκας Θηρίμαχος, Γκόλτσιου Θάλεια,Χριστόδουλος Βαγγέλης

Μουσικοί:  Μήτσιος Δημ. -Πιάνο , Μήτσιος Τάσος- Κιθάρα κλασσική,Βλαχογιώργος Αντώνης-Κιθάρα ακουστική,Αντωνίου Κώστας- Ακκορντεόν,Γκόγκος Γιάννης-Μπουζούκι,Ζιώγας Παναγιώτης-Μπουζούκι,Γελαδάρης Χρήστος-Μπάσο,Γεγγενίδης Παντ.-Τύμπανα,Τσιαβές Δημ. -Πνευστά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ορχήστρα του Δήμου Ελασσόνας έδωσε πριν από δύο χρόνια μια εντυπωσιακή συναυλία στο κατάμεστο Δημοτικό Θέατρο Βόλου (4/3/2009)  αφιερωμένη στην αξέχαστη Σοφία Βέμπο , σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,στην οποία τιμήθηκε ο Θεατρικός συγγραφέας Κ. Παπαπέτρος . Στην εκδήλωση αυτή απέσπασε τα καλύτερα σχόλια και προκάλεσε  αίσθηση στα πολιτιστικά πράγματα της πόλης του Βόλου ,που διαθέτει μεγάλη μουσική παράδοση . Σημειώνεται ότι οι πρωτοβουλίες του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» θα συνεχιστούν ,δείχνοντας την εξωστρέφεια της περιοχής και την πολιτιστική υποδομή που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια .Εξάλλου το συλλεκτικό CD «Βάστα βρε Όλυμπε», ταξιδεύει ,ήδη, την ψυχή και την μουσική παράδοση της περιοχής σε όλο τον κόσμο.

Τέλος, ανακοινώνεται   ότι ολοκληρώνεται  το έργο της Καλλιτεχνικής Επιτροπής (Σύμβουλος είναι ο Παν .Κουνάδης) , που αφορά τη συγκέντρωση των έργων σύγχρονων μουσικών  δημιουργών της επαρχίας Ελασσόνας , προκειμένου το Δίκτυο Συλλόγων Επαρχίας Ελασσόνας και Αποδήμων «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»  στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, να κυκλοφορήσει ένα Συλλεκτικό Μουσικό CD ,με  δημιουργίες σύγχρονων καλλιτεχνών  της Επαρχίας Ελασσόνας ,οι οποίοι ασχολούνται με τη μουσική ,τη σύνθεση ,το στίχο και την ερμηνεία . Στο CD αυτό ,προβλέπεται να λάβουν μέρος γνωστοί Έλληνες Καλλιτέχνες και όλα τα έσοδα θα δοθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

 

 

Με τιμή

το Δ.Σ .του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ»

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Κ. Αγοραστού με τους επικεφαλής των παρατάξεων του περιφερειακού συμβουλίου
Επόμενο άρθρο Με του ρυθμούς Αργεντίνικου tango έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας