Με του ρυθμούς Αργεντίνικου tango έκοψε την πίτα του ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας


 Μέσα σε ήχους από την Αργεντινή και την Παταγωνία ,όπως επίσης και με θαυμάσιους χορευτές του Αργεντίνικου TΑNGO, έκοψε για 17ο χρόνο ,την  πρωτοχρονιάτικη πίτα του ,ο Σύλλογος Ελασσονιτών του Ν.Μαγνησίας,στην εκδήλωση  που έγινε  την Κυριακή 9/1/2011  στην αίθουσα δεξιώσεων του Ξενοδοχείου «ΠΑΡΚ» ,στο Βόλο.

 Για τον λόγο αυτό , ο Σύλλογος Ελασσονιτών συνεργάστηκε με τη γνωστή Σχολή Χορού στην πόλη του Βόλου “DANCE ACADEMY” ,τον εξαιρετικό Σύλλογο «PUERTO DEL TANGO»  και την Πρεσβεία της Αργεντινής ,προκειμένου να μας ταξιδέψει από τον Όλυμπο  μέχρι την  άκρη του κόσμου ,την Ανταρκτική  και τη χώρα της Αργεντινής  ,όχι μόνο με τις εικόνες ,αλλά και μέσα από τον περίφημο χορό TANGO  ,που παρουσίασαν εξαίρετοι χορευτές.

Στην εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος του Συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας κ. Κων. Σκριάπας ,παρουσίασε την έντονη πολιτιστική  δραστηριότητα  του Συλλόγου ,η οποία πέρα από επιστημονικές ημερίδες ,εκθέσεις και ομιλίες περιλαμβάνει και μεγάλες συναυλίες όπως ήταν τα αφιερώματα στο Ν. Καββαδία,στον Στ. Καζαντζίδη και Μ. Χατζιδάκι ,που λόγω της εξαιρετικής τους ποιότητας παρουσιάστηκαν και εκτός Βόλου .

Στα επόμενα σχέδια του Συλλόγου ,για το Α΄Εξάμηνο 2011 , εντάσσονται ημερίδες για τις καρδιοπάθειες και την αέρια ρύπανση ,συνεστιάσεις των μελών ,συναυλίες αφιερωμένες στο Ν. Γκάτσο ,στο κρασί ,στο νέο κύμα και μια μεγάλη συνεργασία για την παρουσίαση Οπερέτας,καντσονέτας και Μιούζικαλ, με λεπτομέρειες που ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον. Επίσης ,προγραμματίζονται εκδρομές στο Πλανητάριο Αθηνών, στην Ελασσόνα και στην Κωνσταντινούπολη.

Τέλος ,τόνισε ότι ο Σύλλογος ,πέρα από την προεδρία του Δικτύου ¨ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» που υπηρετεί για 2η τριετία ,πρωτοστατεί ,από τη θέση της προεδρίας ,στην ίδρυση του Δικτύου των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Θεσσαλίας , έναν θεσμό που θα προσφέρει σημαντικό έργο σε όλη τη Θεσσαλία στο άμεσο μέλλον ,με την εκλογή του πρώτου Δ.Σ. στην ιστορία της Θεσσαλίας αυτού θεσμού.

Στη ομιλία της η Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Νατάσσα Οικονόμου ,τόνισε τη σπουδαία και μεγάλη προσφορά του Συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης του Βόλου και σημείωσε ότι η συνεργασία του Δήμου Βόλου είναι πάγια και στενή ,σε δράσεις του Συλλόγου ,που είναι σημαντικές που κοσμούν  την περιοχή.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου ” PUERTO DEL TANGO”  κ Περιστερόπουλος Αργύρης ,τόνισε τη σημαντικότητα του χορού ,στις σχέσεις και της αλληλοκατανόησης μεταξύ  των ανθρώπων και τόνισε ότι στον Σύλλογό τους ,εγγράφονται συνεχώς  νέα μέλη ,που συμμετέχουν στις Μιλόγκες που θα διοργανώνονται ,πλέον ,δύο φορές την εβδομάδα , σε γνωστά στέκια του λιμανιού του Βόλου ,κάτω από τους ήχους του αισθησιακού χορού TANGO.

Στη συνέχεια ,παρουσιάστηκε με κάθε λεπτομέρεια ο χορός TANGO ,από τον υπεύθυνο κ. Τέλη Κατσιούλα ,ο οποίος μαζί  με άλλους χορευτές ,άνδρες και γυναίκες ,παρουσίασαν παραλλαγές του διάσημου αυτού χορού, ενώ διανεμήθηκε έντυπο υλικό που απέστειλε η Πρεσβεία της Αργεντινής στην Αθήνα .

Εκλεκτές Γεύσεις από τις πλαγιές του Ολύμπου

Παράλληλα ,όλοι οι παρευρισκόμενοι ,γνώρισαν   μοναδικά και εξαιρετικά προϊόντα από τις πλαγιές του Ολύμπου , όπως γίνεται κάθε χρόνο ,δηλ. εξαιρετικά κρασιά Βιολογικής καλλιέργειας , όπως επίσης και εκλεκτές ποικιλίες τυριών της περιοχής, ενώ προσφέρθηκαν  σπιτικές πίττες από  Ελασσονίτισσες που κατοικούν στο Βόλο .Σημειώνεται ότι τα  βιολογικά προϊόντα της επ. Ελασσόνας ,κατακτούν ολοένα και περισσότερες αγορές ,αφού παράγονται σε ένα εξαίρετο και προστατευμένο καθαρό περιβάλλον στην ύπαιθρο της επ. Ελασσόνας.

Σχολή Χορού  “DANCE ACADEMY

Η σχολή χορού Dance Academy λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2003 με την πρώτη μας σχολή στην Ν.Δημητριάδα και το 2004 δημιουργούμε και την δεύτερη σχολή στον πολυχώρο Τσαλαπάτα. Η σχολή δημιουργήθηκε από την υπεύθυνη της σχολής Δέσποινα Ακρίβου – η οποία είναι Χοροδιδάσκαλος, χορογράφος, προπονήτρια διαγωνιστικών ομάδων και ζευγαριών χορού, με πλήθος συμμετοχών και διακρίσεων σε διεθνές επίπεδο – με πολύ μεράκι και αγάπη για την τέχνη του χορού.

 Ο Σύλλογος   «PUERTO DEL TANGO»

Το Puerto del Tango είναι μια ανεξάρτητη πολιτιστική ομάδα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό: Την προώθηση και διάδοση του αργεντίνικου τάνγκο με τη διοργάνωση παραστάσεων, χοροεσπερίδων, εκπαιδευτικών σεμιναρίων, διαλέξεων, κινηματογραφικών προβολών, εκπαιδευτικών ταξιδιών κ.α.  Την επικοινωνία και με άλλους χώρους της τέχνης και του πολιτισμού και την ανταλλαγή απόψεων, ιδεών, εμπειριών και συναισθημάτων. Την επικοινωνία με άλλες πολιτιστικές ομάδες και χορευτικά σύνολα που ενδιαφέρονται και ασχολούνται με το τάνγκο στην αυθεντική του μορφή, γι’ αυτό χρειάζονται  ανθρώπους με φρέσκιες ιδέες, δημιουργικότητα και κέφι!!!  (e-mail: info@puertodeltango.gr)

Η εκδήλωση ,που με ιδιαίτερη φροντίδα προετοίμασε  ο Σύλλογος Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας ,μαζί με τη “DANCE ACADEMY” και το “PUERTO DEL TANGO»  έκλεισε  με τη συμμετοχή  των παρευρισμόμενων στην εκδήλωση σε χορούς της Αργεντινής και ιδιαίτερα του TANGO. Ήταν μια εξαιρετική  συνεργασία μεταξύ σπουδαίων φορέων που υπηρετούν τον πολιτισμό και τον Άνθρωπο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Περιφ.Σύμβουλος κ. Αγγ. Βαγενά,η Αντιδήμαρχος Βόλου κ. Νατ.Οικονόμου,η υπεύθυνη σε θέματα Τουρισμού Δημ.Σύμβ. κ. Σούλα Μπαρτζιώκα,ο Αντιπρ. του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Γαϊτάνης Λάζ. ,ο πρώην Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Π.Χατζήνας, ο Δημοσιογράφος κ. Κ.Κυριλλίδης,ο ιδιοκτ. Ρ/Σ «Ράδιο Κιβωτός» κ. Αθ. Σπυράκης ,εκπρόσωποι Συλλόγων και φορέων του Βόλου και εκατοντάδες Ελασσονίτες και φίλοι του Συλλόγου.Χαιρετισμούς έστειλαν οι Βουλευτές του Ν. Μαγνησίας κ. Αθ Νάκος. ,κ Ροδ. Ζήση και κ. Κ. Καρτάλης.

Προηγούμενο άρθρο Μεγάλη Συναυλία –αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ν. Γκάτσου
Επόμενο άρθρο Η πίτα του ΜΕΣ Απανταχού Παραποταμιτών