Να συνεργαστούν συμφώνησαν ο Κ. Αγοραστός με τον Δήμαρχο Άρη Καραχάλιο


 Κεντρική προτεραιότητα για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Φαρσάλων είναι οι δρόμοι Λάρισας – Φαρσάλων και Βόλου – Φαρσάλων, επαναβεβαίωσαν ο αιρετός Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος κ. Άρης Καραχάλιος στην πρώτη τους συνάντηση στην έδρα της περιφέρειας.

 Περιφερειάρχης και Δήμαρχος συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά στην κατεύθυνση προώθησης και υλοποίησης των αναγκαίων έργων στο νέο δήμο Φαρσάλων, μια περιοχή «με κομβική σημασία στη Θεσσαλία», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κώστας Αγοραστός.

Στην εφ’ όλης της ύλης συζήτηση, οι κ. κ. Κ. Αγοραστός και Αρ. Καραχάλιος ανέλυσαν το τοπίο στην αυτοδιοίκηση μετά την εφαρμογή του προγράμματος «Καλλικράτης» και διερεύνησαν τους τρόπους με τους οποίους θα μετουσιωθεί σε έργα η συμφωνία για συνεργασία τους.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο νέο δήμο Φαρσάλων και σε θέματα που έχουν σχέση με τις υποδομές, την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και τη στήριξη αγροτών και κτηνοτρόφων καθώς και τη στήριξη της τοπικής αγοράς μέσω της αντιμετώπισης του παρεμπορίου.

Ο κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος θα έχει εντός των ημερών συνεργασία με όλους τους νέους δημάρχους της Θεσσαλίας, έθεσε ως βασικό άξονα της πολιτικής της αιρετής Περιφέρειας «πρώτα να εντοπίζουμε και να ιεραρχούμε μαζί με όλους τους φορείς ποια έργα είναι αναγκαία ώστε στη συνέχεια να αναζητήσουμε τους απαραίτητους πόρους κι όχι το αντίθετο όπως δυστυχώς συνέβαινε σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι σήμερα».

Προηγούμενο άρθρο Στην Αγιά ο Κ. Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Προτεραιότητά μας η Θεσσαλία που δραστηριοποιείται