Καθορίστηκε η σύνθεση του νέου Διοικ.Συμβουλίου


 Με πρωτοβουλία  του κ. Σκριάπα Κων/νου ,που ήταν και ο πρώτος σε ψήφους υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», (συγκέντρωσε τις προτιμήσεις τους συνόλου των εκπροσώπων των Συλλόγων -Μελών του Δικτύου ),ασκώντας την από το καταστατικό προβλεπόμενη αρμοδιότητά του  ,έγινε η πρώτη  συνεδρίαση του νέου Δ.Σ ,προκειμένου να καθοριστούν οι αρμοδιότητες του κάθε μέλους του 9μελούς Διοικητικού Συμβουλίου .  

 Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ,η σύνθεση του νέου  Δ.Σ. του Δικτύου είναι η παρακάτω: εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σκριάπας Κων/νος

-Οικονομολόγος-Σύμβουλος Ανάπτυξης  (Σύλλογος Ελασσονιτών Ν.Μαγνησίας )                                                                          

ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ :Mπουζούκη Ελισσάβετ

Διοίκηση Επιχ/σεων και Οργανισμών («Πολιτιστικό Προξενείο» Ελασσόνας)                                                               

ANTIΠΡΟΕΔΡΟΣ Α’-ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ,ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: Κόνιαρη Ελένη –                                                                                         

Επισκέπτρια Υγείας-  ( Σύλλογος των εν Αθήναις Αντιχασιωτών-)                                                       

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Β’ -ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ : Αστερίου Θωμάς  –

Οικονομολόγος  (Σύλλογος Ελασσονιτών Λάρισας «Ο ΟΛΥΜΠΟΣ»)                   

ΤΑΜΙΑΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ,ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ: Φουρκιώτης Κων/νος – Στρατιωτικός ε.α. . (Αθλητικός Σύλλογος ¨ΠΑΛΑΙΣΤΡΑ¨).

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ,ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ :

Φουνταρλή Ανδρομάχη Καθηγήτρια Φιλόλογος ( ΧΟΣ ΣΠΑΡΜΟΥ )

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ:

Κελεπούρη Καίτη -Ιατρός Κυτταρολόγος       

(Πολιτιστικός Σύλλογος Πυθίου «Πύθιος Απόλλωνας»  )                       

YΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ:

 Λιάκος Νικόλαος- Εκπαιδευτικός

(Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλανίδας   )

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ,ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ: Λιόλιος Θωμάς –

Αστυνομικός (Πολιτιστικός Σύλλογος Δολίχης “Η Τριπολίτιδα”).

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ:

Πέρα από τις αρμοδιότητες όλων των μελών του Δ.Σ. ,το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ολοκληρώνει τη διαδικασία σύστασης Επιστημονικών Επιτροπών ,αξιοποιώντας Επιστήμονες διεθνούς κύρους ,προκειμένου να παράγεται έργο υψηλού επιπέδου ,πάνω σε  μείζονα θέματα που απασχολούν το Δίκτυο και την περιοχή.

Ήδη λειτουργεί ,από τον Απρ. 2010 με απόλυτη επιτυχία η Επιτροπή Περιβάλλοντος, που αποτελείται από πέντε διακεκριμένους επιστήμονες ,με επικεφαλής τον Αν. Καθηγητή Δασολογίας Δρ.κ. Θεοχάρη Ζάγκα .

Μετά το τέλος της διαδικασίας ο πρόεδρος του Δικτύου κ. Κων. Σκριάπας ανέπτυξε τα μεγάλα θέματα που βρίσκονται σε εξέλιξη και στα οποία το Δίκτυο θα εργαστεί με το νέο, πλέον, ,Δ.Σ., το αμέσως προσεχές διάστημα.

Σημείωσε  ότι το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» ,είναι κατάκτηση όλων των Συλλόγων της επαρχίας Ελασσόνας αλλά και όλων των Αποδήμων  και αποτελεί ,πλέον, έναν σοβαρό φορέα για τον τόπο ,με αίσθηση του καθήκοντος και μεγάλου κύρους, γεγονός που γίνεται άμεσα αντιληπτό στη συνεργασία του Δικτύου με τρίτους, που δείχνουν να εκτιμούν και να σέβονται το έργο που αυτό επιτελεί, θεωρώντας το ,μάλιστα ,ως Πρότυπο Καλής Πρακτικής εντός και εκτός Ελλάδος. Έχει ,δε, κληθεί σε διάφορα μέρη σε όλη την Ελλάδα ,για να μεταφέρει την εμπειρία και τις γνώσεις του με εξαιρετική επιτυχία, ενώ συμμετέχει στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρ. Προγράμματος Θεσσαλίας -Στ. Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013 .

Σημειώνεται ότι στο Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» έχουν ήδη ενταχθεί σχεδόν όλοι οι Σύλλογοι της Επαρχίας Ελασσόνας ,αλλά και όλοι οι Σύλλογοι Αποδήμων  από όλη την Ελλάδα ,με τους οποίους το Δίκτυο βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία για την πραγματοποίηση μεγάλων εκδηλώσεων και δράσεων που αφορούν την περιοχή ,την ανάδειξη  και την ανάπτυξή της.

Τονίστηκε ιδιαίτερα  ότι οι τομείς δράσεις του Δικτύου αφορούν τον Πολιτισμό ,το Περιβάλλον, την Κοινωνική Αλληλεγγύη,την Κοινωνική Οικονομία και Ανάπτυξη και αποτελεί, πλέον, ένα σημείο αναφοράς για όλους τους ανθρώπους των Γραμμάτων ,των Τεχνών ,της Οικολογίας και των Επιστημών που θέλουν να προσφέρουν ,εθελοντικά ,στον τόπο τους που βρίσκεται στις πλαγιές του Ολύμπου και φημίζεται για τα θαυμάσια προϊόντα του ,το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Την τελευταία τριετία πραγματοποιήθηκαν :Σεμινάρια ,Ημερίδες ,Εργαστήρια ,Πολυήμερες εκδηλώσεις ανάδειξης και προβολής της επαρχίας ,των αρχαιολογικών χώρων ,του Ολύμπου ,των αγροτουριστικών δραστηριοτήτων ,των αθλημάτων βουνού ,των μοναδικών γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων,των βιολογικών κρασιών της περιοχής ,των πούρων Ποταμιάς, των Γυναικείων Συνεταιρισμών ,των περιβαλλοντικών δράσεων ,των ΑΠΕ,των Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας,του θρησκευτικού -εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού,της διάσωσης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς,της παράδοσης με την κυκλοφορία του διπλού συλλεκτικού CD «ΒΑΣΤΑ ΒΡΕ ΟΛΥΜΠΕ» ,της αξιοποίησης των Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων ,της χρήσης των Νέων Τεχνολογιών ,της απασχόλησης ,της ανάδειξης των μεγάλων προβλημάτων της περιοχής ,της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Κοινωνικής Οικονομίας ,του «Φεστιβάλ με Θέα τον «Ολυμπο»,της δημιουργίας έργων υποδομής ,της κατασκευής από την Πολιτεία καταφυγίων στον Όλυμπο, της ανάδειξης αλλά και της προστασίας του μυθικού βουνού του Ολύμπου ,της ανάπτυξης της Παρολύμπιας περιοχής μέσα από ήπια Οικοτουριστική Ανάπτυξη και της μετατροπής του σε αγαπημένο τόπο προορισμού για τους λάτρεις των αθλημάτων βουνού από όλο τον κόσμο, της διοργάνωσης εκδηλώσεων Τιμής για τη Νέα Γενιά, διανομής βιβλίων και Η/Υ ,της συνεργασίας με όλους τους φορείς της Πολιτείας ,με τα Πανεπιστήμια και Ινστιτούτα ,με άλλους ομοειδείς φορείς εντός και εκτός Ελλάδας ,παρεμβάσεις για το μεγάλο θέμα της εξόρυξης του Λιγνίτη και πολλά άλλα.

Το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» θα ανακοινώσει στο άμεσο μέλλον το πρόγραμμα των δράσεών του .

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Προτεραιότητά μας η Θεσσαλία που δραστηριοποιείται
Επόμενο άρθρο Ο Εκ. Νασιώκας την Τετάρτη στο πολιτικό του γραφείο