Η Θ. Παρασκευούδη στον ετήσιο χορό του τμήματος Πάλης της Ε.Α.Λ


 Ο Ελληνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος (Ε.Ο.Π.), σκιαγραφώντας τα σημερινά κοινωνικά προβλήματα, αναγνωρίζοντας την άμβλυνση των ηθικών αξιών, δεν μένει μόνο στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από μεμονωμένες δράσεις. Στηρίζει έμπρακτα κάθε κοινωνική προσπάθεια και προσφορά στον συνάνθρωπο, προάγει και προστατεύει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Σημαντική συμβολή στην διατήρηση των αξιών της κοινωνίας των πολιτών έχει ο αθλητισμός.

 Η Πρόεδρος του Ε.Ο.Π, κ. Θέκλα Παρασκευούδη αλλά και τα μέλη – εθελοντές του οργανισμού θα παρευρεθούν στον ετήσιο χορό του τμήματος Πάλης της Ένωσης Αθλοπαιδιών Λάρισας (Ε.Α.Λ.), την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011, στο Κέντρο «Στην Υγειά Μας»- (πρώην Τερερέμ), Φαρσάλων 174, στις 21:00.

Οι αγχωτικοί ρυθμοί της καθημερινότητας, η οικονομική κατάσταση που υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο αλλά και την ψυχολογία των πολιτών, η αποστασιοποίηση από τον συνάνθρωπο αλλά και η τάση μιας γενικής απαξίωσης συντελούν λόγοι αφύπνισης και ενεργοποίησης τόσο των πολιτών ατομικά, όσο και όλων των οργανώσεων, σωματείων και φορέων σε συλλογικό επίπεδο.

Η ελαχιστοποίηση των αρνητικών επιπτώσεων σε κάθε πτυχή του βίου μας χρήζει προσοχής. Το φυσικό περιβάλλον αλλά και το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων απαιτούν ενέργειες που αποσκοπούν στην βελτίωση αυτών.

Η φιλοσοφία του αθλητισμού, άλλωστε, συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ο αθλητισμός και το περιβάλλον ως έννοιες, αξίες και θεσμοί αποτελούν άξονες στήριξης της κοινωνίας των πολιτών αλλά και της προοπτικής της βιώσιμης ανάπτυξης για εμάς αλλά και για  τις μελλοντικές γενιές.

Δεν είναι τυχαίο, πως τους τρεις πόλους λειτουργίας του Ολυμπισμού τους συστήνουν ο αθλητισμός, ο πολιτισμός, και το περιβάλλον.

Προηγούμενο άρθρο Προβλήματα Λειτουργίας στον Στεφανιογράφο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας
Επόμενο άρθρο «Τοποθέτηση Προϊσταμένων Δασικών Υπηρεσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης