Ροντούλης Αστέριος: «Κατάργηση Ταχυδρομικού Γραφείου Βερδικούσιας»


 Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της ορεινής Δημοτικής Κοινότητας Βερδικούσιας του Καλλικρατικού Δήμου Ελασσόνας, εξαιτίας της  επαναλαμβανόμενης προσπάθειας να καταργηθεί το Ταχυδρομικό γραφείο της Κοινότητας, που φαίνεται ότι οδεύει σε οριστική παύση λειτουργίας.

 Η ενέργεια αυτή θα επιφέρει μύρια όσα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι αριθμούνται σε δυόμισι χιλιάδες, που διπλασιάζονται τους εαρινούς μήνες λόγω του ότι η Βερδικούσια είναι παραθεριστικό θέρετρο.  Ιδιαίτερα θα ταλαιπωρηθούν οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, κυρίως του ΟΓΑ, που θα αναγκάζονται για την εξυπηρέτησή τους να πηγαινοέρχονται καθημερινά στην Ελασσόνα για απλές συναλλαγές.. Επιπροσθέτως, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Βερδικούσια είναι ορεινό χωριό, το πλέον απομακρυσμένο από τα αστικά κέντρα Ελασσόνας Τυρνάβου και Λαρίσης , με αποτέλεσμα ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες η μετακίνηση να καθίσταται εξόχως προβληματική λόγω χιονόπτωσης.

Δεδομένης της κατάστασης της Ελληνικής υπαίθρου, η οποία ερημώνει, οποιαδήποτε απόφαση θα έπρεπε να λαμβάνει υπόψη την αναγκαιότητα συγκράτησης του πληθυσμού σε «ζωντανά» χωριά και την ενίσχυση της εξυπηρέτησης του πολίτη.

Συνεπώς, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  • 1. Εφόσον είναι προφανής η αναγκαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας του Ταχυδρομικού γραφείου Βερδικούσιας, που οφείλονται οι συνεχείς προσπάθειες κατάργησής του;
  • 2. Υπάρχει η πρόθεση από την πλευρά του Υπουργείου, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να διατηρηθεί, με εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες, το Ταχυδρομικό γραφείο της Κοινότητας Βερδικούσιας;
Προηγούμενο άρθρο Ο Έκτορας Νασιώκας αναφέρεται στην έλλειψη των παθολόγων ιατρών
Επόμενο άρθρο Θέκλα Παρασκευούδη: «Προστασία του περιβάλλοντος και οικονομική ανάπτυξη»