Εκπαιδευτές εκπαιδεύονται στη μεθοδολογία του προγράμματος digem “ψηφιακή ενδυνάμωση”


 Το Κέντρο Ενημέρωσης & Επαγγελματικής Κατάρτισης «ΔΗΜΗΤΡΑ», συντονιστής του καινοτόμου Ευρωπαϊκού προγράμματος DigEm «Ψηφιακή Ενδυνάμωση»  (Digital Empowerment), διοργανώνει στις 21 & 22 Φεβρουαρίου στο Λονδίνο σεμινάριο εκπαίδευσης εκπαιδευτών στη μεθοδολογία του προγράμματος. Στο σεμινάριο θα παρευρεθούν όλοι οι εταίροι από Ελλάδα, Ισπανία, Κύπρο, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία και Αγγλία.

 Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκπαίδευση των εκπαιδευτών στη χρήση της μεθοδολογίας του DigEm για τη δημιουργία των ψηφιακών ιστοριών (Digital Stories). Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη μέχρι τώρα εφαρμογή του προγράμματος έχει αναπτυχθεί ο μεθοδολογικός οδηγός, το αντίστοιχο εκπαιδευτικό υλικό, αλλά και τα εργαλεία που θα χρησιμοποιούνται από τον εκπαιδευτή για την εφαρμογή μιας εκπαιδευτικής μεθοδολογίας εξοικείωσης με τη χρήση των νέων τεχνολογιών που επιτυγχάνεται μέσω της χρήσης εξειδικευμένων δημιουργικών τεχνικών κι εκπαιδευτικών εργαλείων, τα οποία χρησιμοποιούνται και από τα ΜΜΕ, όπως π.χ. η δημιουργία ιστοριών εστιασμένων σε βιωματικές εμπειρίες, το θέατρο, η φωτογραφία, η παραγωγή video clip κι αφηγήσεων, κ.α. Η εν λόγω μεθοδολογία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από διαφορετικές ομάδες στόχου και συγχρόνως σε μία ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανάλογα με τον τρόπο χειρισμού των εργαλείων από τον εκπαιδευτή.

Το DigEm «Ψηφιακή Ενδυνάμωση» αποτελεί ένα καινοτόμο έργο ενδυνάμωσης των ψηφιακών δεξιοτήτων μέσα από μια δημιουργική προσέγγιση για την διδασκαλία των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας και παρέχει μια αποτελεσματική πύλη εισόδου για τους εκπαιδευόμενους, οι οποίοι έχουν αποδεσμευτεί από τη μαθησιακή διαδικασία, ή υστερούν αυτοπεποίθησης με τις νέες τεχνολογίες. Αναπτύσσει δεξιότητες επικοινωνίας, χρησιμοποιώντας δημιουργικά εργαλεία και τεχνικές ενημέρωσης, επικεντρωμένο πάντα στην ίδια τη ζωή των ανθρώπων, μέσα από τις ιστορίες, τη φωτογραφία, τη μουσική, το βίντεο και την αφήγηση. Το DigEm στοχεύει να εκπαιδεύσει τους εκπαιδευτές (Train the Trainer), οι οποίοι προέρχονται από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις  που σχετίζονται με τις ομάδες-στόχο, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα μεγαλύτερο αριθμό τελικών χρηστών. Το πρόγραμμα συντονίζει και υλοποιεί το Κ.Ε.Ε. «ΔΗΜΗΤΡΑ» με τη συμμετοχή  οργανισμών από επτά ευρωπαϊκές χώρες και τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την εταιρία «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ ΑΕ, κ. Αναστασοπούλου Βασιλική,  Παλαιολόγου 19 Λάρισα, τηλ. 2410 554026, https://www.dimitra.gr/

Προηγούμενο άρθρο Ένταξη των ΑμΕΑ στον Επενδυτικό Νόμο κέρδισε ο ΛΑ.Ο.Σ.
Επόμενο άρθρο 2,5 εκατομμύρια ευρώ μέσω του ΕΣΠΑ για πολιτιστικές υποδομές στη Θεσσαλία