Αγροτικό Δημοπρατήριο και Κτηνοτροφικά Πάρκα σχεδιάζουν για την Θεσσαλία Ροντούλης-Αγοραστός


 Τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ Κώστα Αγοραστό, επισκέφθηκε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., κ. Αστέριος Ροντούλης, κομίζοντας ενδιαφέρουσες προτάσεις και ειδήσεις για τους Θεσσαλούς παραγωγούς.

 Ο κ. Ροντούλης, ειδικότερα, ζήτησε να πρωτοστατήσει η αιρετή περιφέρεια Θεσσαλίας στη δημιουργία και λειτουργία Αγροτικού Δημοπρατηρίου, έναν θεσμό συνεταιριστικού χαρακτήρα, που υφίσταται ήδη στην Δ. Ευρώπη με αξιοπρόσεκτα θετικά αποτελέσματα στο εισόδημα των παραγωγών και στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων δεσμεύτηκε στον κ. Ροντούλη ότι θα εντάξει την ιδέα των Αγροτικών Δημοπρατηρίων στο σχέδιο Νόμου που πρόκειται να φέρει στη Βουλή για τους συνεταιρισμούς, ενώ και ο κ. Αγοραστός από την προεκλογική ήδη περίοδο, είχε ενστερνιστεί με θέρμη την πρόταση του κ. Ροντούλη και τώρα δηλώνει έτοιμος να προχωρήσει τάχιστα την υλοποίησή της, βοηθούσης βεβαίως και της Πολιτείας που θα σχεδιάσει και θα χρηματοδοτήσει το εγχείρημα.

Παράλληλα, ο κ. Ροντούλης προώθησε στο αιρετό Περιφερειάρχη την πρόταση συγκρότησης Κτηνοτροφικών Πάρκων, προκειμένου να αναπτυχθούν οι κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις σε αρμονία με το περιβάλλον και τα υφιστάμενα οικιστικά σύνολα, ενισχυομένου του κτηνοτροφικού εισοδήματος μέσα από τις οικονομίες κλίμακος που μπορούν να επιτευχθούν με τις δομές αυτές.

Μάλιστα, ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Σωκράτης Ξυνίδης, ακούγοντας στην Βουλή τον κ. Ροντούλη να αγορεύει για την αναγκαιότητα λειτουργίας των κτηνοτροφικών αυτών υποδομών, ενθουσιάστηκε και αμέσως συμφώνησε με την πρόταση – πρόσκληση του βουλευτή να επισκεφθεί την Θεσσαλία, για να προωθήσει το θέμα, αφού η Θεσσαλία, λόγω της παραγωγής ζωοτροφών, ενδείκνυται για την λειτουργία των Πάρκων αυτών.

Έτσι, Αγοραστός και Ροντούλης, όντας σε άμεση επαφή και με την Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Ροδούλα Ζήση, συμφώνησαν να μεθοδεύσουν την έλευση του κ. Ξυνίδη στην Θεσσαλία, προκειμένου να δρομολογηθεί ο κατάλληλος σχεδιασμός για την συγκροτημένη ανάπτυξη Κτηνοτροφικών Πάρκων στον Θεσσαλικό χώρο.

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση με τον Μιχ. Χρυσοχοϊδη για το ΕΣΠΑ έχει ο Κ. Αγοραστός
Επόμενο άρθρο Μ. Χαρακόπουλος: Χειρότερη η κατάσταση των αγροτών με το ΠΑΣΟΚ