Επιτυχημένη διευρωπαϊκή συνάντηση του προγράμματος Eupa


 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 & την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011 στη Λάρισα η διήμερη διευρωπαϊκή συνάντηση συμμετεχόντων στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EUPA “Επικαιροποίηση της επίσημης & μη επίσημης εκπαίδευσης: Η περίπτωση των προσωπικών βοηθών”.

 Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε η ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος Διαχείρισης του Έργου (ΔΠ), το οποίο θα υποβοηθήσει την κοινοπραξία να φέρει εις πέρας το έργο σύμφωνα με την τεχνική περιγραφή στην αίτηση, εντός των επιτρεπτών χρονικών πλαισίων και του προϋπολογισμού και με υψηλά ποσοστά ποιότητας. Επιπλέον, στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση του εμπειρογνώμονα προκειμένου να μπορέσει στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει το Εργαλείο Αξιολόγησης των Προσωπικών Βοηθών που αφορά στην αξιολόγηση των προσδιοριζόμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων σύμφωνα με τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις ικανότητές που πρέπει να έχουν. Η εν λόγω εκπαίδευση καθιστά τον εμπειρογνώμονα ικανό να χρησιμοποιεί τα εργαλεία και τις τεχνικές που θα βοηθήσουν τις Προσωπικές Βοηθούς (Personal Assistants) να εξοικειωθούν και να κατανοήσουν τη διαδικασία της αξιολόγησης τους. Παράλληλα, έχει πλέον κατανοήσει τους στόχους κάθε μιας από τις ασκήσεις, ερωτήσεις συνεντεύξεις, δηλωτικά σχόλια, προσομοιώσεις και πρακτικές του εργαλείου αξιολόγησης, έχει βελτιώσει τις δεξιότητές του όσον αφορά στη διενέργεια συνεντεύξεων και έχει εξασκηθεί στις ερωτήσεις του Εργαλείου Αξιολόγησης EUPA ώστε να μπορεί να αξιολογήσει τα δηλωτικά σχόλια και τις προσομοιώσεις, καθώς  και να βαθμολογήσει τις ασκήσεις, ερωτήσεις και προσομοιώσεις με τρόπο σταθερό και στόχο τη δίκαιη βαθμολόγηση των Προσωπικών Βοηθών κατά τη διαδικασία αξιολόγησής τους.

Το πρόγραμμα EUPA “Επικαιροποίηση της επίσημης & μη επίσημης εκπαίδευσης: Η περίπτωση των προσωπικών βοηθών” είναι ένα τριετές πρόγραμμα, το όποιο αποτελείται από 13 πακέτα εργασιών βασισμένα στην ανάπτυξη ενός Ευρωπαϊκού μοντέλου που θα αναγνωρίζει, αλλά και θα επικυρώνει τα προσόντα και τις δεξιότητες που πρέπει να διαθέτουν οι Προσωπικοί Βοηθοί (Personal Assistants) ώστε να είναι αποτελεσματικοί και αποδοτικοί για την αγορά εργασίας. Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη-δημιουργία ενός πλαισίου ικανοτήτων-προσόντων βασισμένο στα αποτελέσματα της επίσημης και ανεπίσημης μάθησης και στη συνέχεια η χρήση αυτού για το σχεδιασμό μεθοδολογικών εργαλείων για την εκπαίδευση των Προσωπικών Βοηθών (Personal Assistants) σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Επιπλέον, με τη βοήθεια των εργαλείων αξιολόγησης που θα χρησιμοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, αλλά και τη δημιουργία της εκπαιδευτικής ύλης θα είναι δυνατή η ανάπτυξη ενός Ευρωπαϊκού προτύπου πιστοποίησης για γραμματείς και προσωπικούς βοηθούς.              

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ συμμετέχουν, πέραν του Κ.Ε.Ε. «Δήμητρα», οργανισμοί από την Κύπρο, τη Σουηδία, τη Σλοβακία και την Αγγλία

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την εταιρία  «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΚΕΕ ΑΕ, κ. Τσαντίλη Νάσυ,  Παλαιολόγου 19 Λάρισα,  τηλ. 2410 554026, https://www.dimitra.gr/

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός στους Διευθυντές της Περιφέρειας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση των μελών της Δημοκρατικής Συμμαχίας του Ν. Λάρισας